PG Festival lutkarstva se ZAKOTRLJAO, pogledajte šta slijedi - Volim Podgoricu

PG Festival lutkarstva se ZAKOTRLJAO, pogledajte šta slijedi

Četvrti međunarodni festival lutkarstva koji će se održavati od 9. do 13. septembra 2015. u Podgorici u KIC-u Budo Tomović, svečano je otvoren u srijedu, 9. septembra u 20 sati.

Domaćin svečanog otvaranja bio je glumac Gradskog pozorišta Sejfo Seferović, a Festival je otvorio njegov počasni ambasador princ Nikola Petrović-Njegoš. Na otvaranju su se predstavili plesna grupa Bjuti i djeca solisti Katarina Radulović, Jadranka Đurišić, Milutin Radulović, Iva Vujošević, Ksenija i Pavle Bogićević i Jovan Aleksić. U nastavku večeri odigrana je predstava „Ledeno srce“, Pozorišta lutaka Mostar.

Danas, 10. septembra u 18 i u 20 sati, u DODEST sali, u Podgorici će se odigravati predstava  „Bajka o ribaru i ribici“, Gradskog pozorišta Podgorica, dok će u Herceg Novom, u Dvorani Park, u 13 sati Mostarci „Ledeno srce“.

Trećeg dana Festivala, u petak 11, septembra, u 18 i u 20 sati, u Podgorici će se prikazivati bugarska predstava „Ružno pače“, u sali DODEST. U Ulcinju, u Centru za kulturu, u 17 sati počinje predstava “Guliverove avanture” u izvođenju Lutkarskog pozorišta Tirana iz Albanije. Istog dana, najmlađi Rožajci će imati prilike da gledaju srpsku predstavu “Radoznalo slonče”, Pozorišta za decu Kragujevac koja se odigrava u Centru za kulturu u 15 sati.

U okviru Festivala otvorena je izložba figurica i slika „Sva lica osmijeha” Dušanke-Dude Božović.

Ulaz na sve predstave je SLOBODAN. Karte za sve predstave mogu se preuzeti sat vremena prije početka predstave, na biletarnici KIC-a „Budo Tomović”.

 Detaljan program se može preuzeti na zvaničnom sajtu Festivala www.lutkarstvo.com, koji je dostupan na crnogorskom, engleskom i ruskom jeziku, kao i na FB Pageu www.facebook.com/lutkarstvo

Kako se Festival finansira od strane sponzora i donatora, brojni su pojedinci i kompanije kojima želimo da se zahvalimo za podršku: Ministarstvo kulture, Sekretarijat za kulturu Glavnog Grada, KIC „Budo Tomović”, Fondacija Petrović Njegoš, Agencija za elektronske medije, Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Montenegro Airlines, Elektroprivreda Crne Gore, Lovćen životna osigurnja, Hipotekarna banka,  Čelebić, Cosmetics market, Domen, Crnogorski elektroprenosni sistem, Komisija za hartije od vrijednosti, NLB banka, Plantaže i brojni mediji, štamparije i pojedinci.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com