Snimljen napadač: Sakriven ispod kišobrana ostavio kesu sa eksplozivom - Volim Podgoricu

Snimljen napadač: Sakriven ispod kišobrana ostavio kesu sa eksplozivom

Podgorička policija intenzivno radi na rasvjetljavanju bombaškog napada na lokal Grand u Podgorici, a današnji štmapni mediji navode da su nadzorne kamere zabilježile trenutak kada napadač dolazi do lokala i ostavlja kesu sa eksplozivom na ulaz u Grand.

Podsjećmao da je eksplozivna naprava izuzetno jake razorne moći bačena u noći između srijede i četvrtka oko dva sata poslije ponoći na podgorički lokal Grand, koji se nalazi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. Pričinjena je velika materijalna šteta u lokalu, okolnim stanovima i vozilima na parkingu, a na sreću povrijeđenih nije bilo.

Današnji štampani mediji pišu, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je jedna od nadzornih kamera snimila napadača sa kišobranom u jednoj i kesom u drugoj ruci kako dolazi iz pravca lokala Maša do kružnih ulaznih vrata u Grand. Na samom ulazu spušta kesu, a potom se laganim hodom spušta sa trotoara, okreće se nazad i vraća se istom ulicom kojom je i došao.

Na pola puta ka lokalu Maša skrenuo je ulijevo, ka dvorišnom dijelu i skrenuo u bočnu ulicu, odakle mu se gubi trag, pišu Dnevne novine.

Pet minuta kasnije uslijedila je silna detonacija koja je imala odjeke na nekoliko kilometara udaljenosti. Unutrašnjost lokala i spoljna stakla sa ulazne strane lokala u potpunosti su uništena, a veliku štetu pretrpjelo je i nekoliko automobila korišćenih za potrebe lokala koji su bili parkirani u neposrednoj blizini.

Velika šteta pričinjena je i na stanovima koji imaju terasu na južnoj strani zgrade u kojoj se lokal nalazi, a stakla su popucala i na kozmetičkom salonu preko puta kafića.

U vrijeme napada u unutrašnjosti lokala bio je stražar Miško Bogdanović koji nije povrijeđen.

Policajci su izuzeli snimke sa nadzornih kamera, a tragovi su poslati na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar. Inspektori i forenzičari satima su prethodno obavljali uviđaj.

Današnji mediji navode i da su svi zaposleni, ali i neformalni vlasnici Granda juče dali izjave u policiji.

Ko su vlasnici Granda

Ranije se kao direktor ovog lokala u javnosti pominjao Željko Garić, direktor firme Fendi, dok se neformalnim vlasnicima Granda smatraju Ranko Ubović i Aleksandar Mijajlović. Na njihova imena, zajedno sa bivšim predsjednikom odbora Prve banke Olegom Obradovićem, vodi se i firma “Hidroenergija Montenegro”, koja je izgradila nekoliko mini hidroelektrana u Bijelom Polju i Beranama. Mediji Ubovića i Mijajlovića dovode u vezu sa građevinskom firmom Bemax.

2 komentara

  1. Why is chaat so preferred amongst Indians? The tanginess involved is the critical tempting aspect in the numerous chaat objects you will constantly come across roadside stalls crowded with people, all getting chaat! A lot of a sweets store also sell chaat prepared the hygienic way so drawing more consumers in contrast to roadside stalls. Very few of the preferred chaat products involve dahi bhalla, paneer masala chilla, aloo tikki, kachori with sabji, paneer tikka, raj kachori, bhalla papri, lachha tokri, pani puri, bhel puri, matar kulcha, pao bhaji, and papri chaat. Most of these things are prepared from flour dough with a blend of many other ingredients these kinds of as potato items, crispy fried bread, gram or chickpeas, tangy-salty spices, chilly and tamarind sauce. Every chaat merchandise is served in a plate garnished with yogurt, fresh new green coriander leaves, and more except the pani puri. Aloo tikki is a bit various wherein boiled potatoes are smashed and designed into tiny doughs and then fried in butter. When it is accommodated in a plate, it is garnished with yogurt, onion, spices, and coriander. So, have a look at your preferred sweets store and have chaat prepared the hygienic way!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com