Beba Džaković: Nema muškarca koji može zamijeniti Mila, a kamoli žena - Volim Podgoricu

Beba Džaković: Nema muškarca koji može zamijeniti Mila, a kamoli žena

Bivša poslanica Demokratske partije socijalista DPS Ljubica Beba Džaković ocijenila je u razgovoru za Dan da na čelu crnogorske Vlade ne vidi nijednu ženu, ali ni muškarca koji bi mogao da zamijeni aktuelnog premijera Mila Đukanovića. Za Đukanovića kaže i da drži DPS na vlasti, jer ako on ode partija će propasti”.

„Nema muškarca koji može zamijeniti Mila, a ne da ga zamijeni neka žena. Prvi put kad se pojavi neko poznatiji od Mila i bolji i sposobniji, on će postati premijer, bilo da je u pitanju žena ili muškarac. Ali najgore po Crnu Goru bilo bi da taj posao radi neko ko ga ne zna. Nema toga ko bi sada mogao Mila da zamijeni“, smatra Džaković.

Prema njenim riječima jednog dana će se sigurno pojaviti, ali za sada ga nema.

„Sam Bog uredi kako će i šta biti, a mi se samo malo trudimo. Čim se pojavi neko pametniji, bolji i sposobniji, to će se samo rješiti, ali ja ga ne vidim ni u mojoj ni u drugim partijama“, navodi Džakovićeva.

Ona smatra da bi bez Mila Đukanovića na čelu i DPS propao i izgubio vlast.

„Kad bi se Milo povukao, mi ne bismo izdržali ni pola godine. To je moje lično mišljenje. Postali bismo kao i ove ostale jadne male partije. Ne bismo znali kako da funkcionišemo zago što je velika većina u ovoj partiji stabilna zbog Mila. On je jedan jako harizmatičan čovjek i teško da mu iko može izaći na crgu“, tvrdi Džakovićeva.

Ona je ocijenila da žene u Crnoj Gori nijesu diskriminisane, i da ne treba da budu ni u Vladi ni u Skupštini, ako ih za funkciju preporučuje samo to što su ženskog roda.

Džakovićeva smatra da žene svakako treba da rade jer su pametne i snažne, ali prije svega treba da budu majke pa onda sve ostalo.

„Važnija je uloga majke, da sačuva djecu nego da radi šta bilo. To je jedina ali pozitivna prepreka, jer za ženu je najvažnije da bude majka pa tek onda na red dolazi karijera. Bolje je što u parlamentu ima žena. Valjalo bi da ih ima više jer su one miroljubivije i tolerantnije. Ipak, ja nikada ne bih pristala da me neko vuče da budem ministar ili poslanik samo zato što sam žena. To je ponižavajuće, ali ako je žena dobra i pametna naravno da je dobro da bude na takvoj funkciji“, ocijenila je u ” Džakovićeva.

1 komentar

  1. Don’t believe who even if its absolutely free fails to entail that it’s fine! When you are thinking about the numerous different options around a person, never ignore ours.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com