Hilton startuje do Nove Godine, menadžer stranac, 200 zaposlenih - Volim Podgoricu

Hilton startuje do Nove Godine, menadžer stranac, 200 zaposlenih

Hotel Hilton Crna Gora, čiji je investitor Normal Company, vlasništvo Žarka Burića, treba da posluje u istoimenom svjetskom lancu i da ispunjava sve standarde predviđene za hotele tog ranga. Oni garantuju besprekornost u pružanju usluga i biće gotov početkom 2016. godine.

Rokovi za završetak ovog projekta probijani su nekoliko puta iz raznih okolnosti. Na početku je planirano da se hotel otvara fazno, ali standardi Hiltona to ne dozvoljavaju, pišu Vikend novine.

“Ovako veliki projekat je nešto novo i za nas i za crnogorske prilike. Standardi su drugačiji, a time i sistem rada. Primjera rada, enterijer hotela radi firma iz Londona. Usaglašavanje stavova naše firme, Hiltona i kompanije iz Londona oduzima vremena i razgovori često nijesu baš jednostavni. Sve to uslovljava probijanje rokova”, kaže Vikend novinama Žarko Burić, vlasnik kompanije Normal Company, koja je investitor projekta.

On je dodao da su takođe i neki podizvođači kasnili u izvršavanju obaveza, ali da je teško u poodmakloj fazi radova mijenjati te firme.

Evropska banka za obnovu i razvoj, koja je jedan od kreditora projekta, uvažila je razloge kašnjenja i za njih to nije ništa specifično u odnosu na ostatak svijeta.

“Sa EBRD imamo odličnu saradnju. Manje probleme usklađujemo u hodu, ali u suštini sve teče bez značajnih problema. Završićemo do Nove godine. To smo zacrtali kao cilj i nadam se da ćemo uspjeti”, tvrdi Burić, uz opasku da svečanog otvaranja neće biti odmah po završetku radova i otvaranju hotela.

Naime, kako je naglasio Hiltonov standard je da hotel mora raditi nekoliko mjeseci, pa kad se sve uveže, izvježba i uhoda, tek se onda organizuje svečano otvaranje.

„Hilton ne želi ništa prepusti slučaju”, kaže Burić.

On je između ostalog kazao da je potraga za menažerom hotela Hilton Crna Gora povjerena je međunarodnoj agenciji za takvu vrstu posla.

“Trenutno ima sedam prijavljenih kandidata i svi su stranci. Vjerujem da će u hotelu raditi više od 200 radnika, ali i o tome će odlučivati generalni menadžer, a ne ja”, kaže Burić.

Hotel Hilton Crna Gora je najveća investicija u opštini Podgorica u hotelskoj industriji, a otvaranjem ovog brenda glavni grad Crne Gore će dobiti mnogo u turističkoj ponudi. Otuda je jako važna i saradnja investitora i opštinskih struktura, za koju Burić tvrdi da je odlična.

“Sa novim gradonačelnikom imamo odličnu saradnju. To je prvi gradonačelnik koji je obišao gradilište Hiltona”, kaže Burić.

Ono što će Podgoričani dobiti izgradnjom novog hotela je vrhunski spa centar površine 1.900 kvadratnih metara sa velikim bazenom koji će biti na usluzi građanima i koji će moći to da koriste sa pretplatim karticama.

Plus, novi hotel će imati i javnu podzemnu garažu sa 170 parking mjesta. Ova dva elementa morali bi garantovati novu vrijednost za grad. Uz to, planirano je da hotel ima sedam kongresnih sala, restoran, “sky bar” na krovu hotela, veliki šoping centar… Biće i 180 smještajnih jedinica, od čega deset odsto apartmana. U okviru toga i predsjednički apartman.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com