Radulović: Pobjeda… Raško Konjević i Ranko Krivokapić mogu samo da mi puše k….”, - Volim Podgoricu

Radulović: Pobjeda… Raško Konjević i Ranko Krivokapić mogu samo da mi puše k….”,

Hapšenje biznismena Ranka Radulovića (55) iz Nikšića osumnjičenog da je počinio krivično djelo zelenašenje, te da je na čelu organizovane kriminalne grupe koja je planirala likvidacije u Ctnoj Gori, udarana je vijest današnjih štampanih medija. Radulović je juče nakon hapšenja rekao da će dati izjavu u prisustvu advokata, predstavnika Vlade i specijalnog tužioca, a prilikom dovođenja na saslušanje prozivao je predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića i  ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića.

Ranko Radulović (55) juče nije želio da odgovara na pitanja tužioca, tražio je da se vidi sa premijerom Milom Đukanovićem i vrijeđao predjsjednika Skupštine i ministra policije.

-Zbog negativnog stava koji imam prema situaciji koja me prati već više mjeseci, a zbog koje sam tražio prijem kod predsjednika države i predsjednika Vlade, ne želim da danas ovdje dajem izjavu, kazao je Ranko Radulović tokom saslušanja kod tužioca, piše Dan.

On tvrdi da se na njega konstantno vrši pritisak.

-Pritisak na mene i moju porodicu, i sve što se dešava u posljednjih nekoliko mjeseci, rezultat je dejstva kriminalne grupe unutar MUP-a u Nikšiću, Podgorici i Herceg Novom. Izjavu želim da dam pred advokatima Dragoljubom Đukanovićem, Danilom Mićovićem, Zoranom Piperovićem i Igorom Vuksanovićem koji su inače unoznati sa nekim od navedenih događaja. Takođe, želim izjavu da dam u prisustvu specijalnog državnog tužioca, a takođe i predstavnika Vlade Crne Gore, kazao je Radulović.

Vrijeđao Krivokapića i Konjevića

Prilazeći zgradi suda u pratnji policije, Radulović je podizanjem dva prsta u znak pobjede prozivao Ranka Krivokapića predsjednika crnogorskog parlamenta, i ministara unutrašnjih poslova Crne Gore Raška Konjevića. Na zaprepašćenje novinara, fotoreportera, ali i policije u čijoj pratnji je stigao vidno izrevoltiran, uputio im je uvrede i psovke.

-Pobjeda… Raško Konjević i Ranko Krivokapić mogu samo da mi puše k…., kazao je juče Nikšićanin Ranko Radulović, dok su ga policajci vezanog uvodili u tužilaštvo.

Policija tvrdi da je Radulović organizator kriminalne grupe koja je pripremala ubistva u Crnoj Gori, ali su njemu lisice stavljene “samo” zbog sumnje da se bavio zelenašenjem.

Osim Radulovića, juče su uhapšeni  i njegovi sugrađani Ratko Martinović (35) i Slaviša Tanjević (36). Policija je najavila da će  podnijeti krivične prijave i protiv  Milutina Piljevića (39) iz Nikšića i Radojice Zejaka (48).

Šef Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta Saša Rakočević, nije odgovori na pitanje “Vijesti” ko je trebalo da bude ubijen i da li policija ima dokaza za te optužbe.

On je, međutim rekao da su policijske aktivnosti  spriječile da do ubistava dođe.

Ispričao je da su inspektori 1. jula blizu Nikšića  zaustavili taksi   u kome je bio  Piljević i od njega   oduzeli pištolj.

Tada su, rekao je, bezuspješno pokušali da zaustave i “audi” u kojem su bili Radulović i Martinović, ali su oni pobjegli u pravcu jezera Slano.

Četiri dana kasnije policajci su pretragom tog terena pronašli paket u kojem se nalazila  improvizovana eksplozivna naprava, punjena sa oko kilogram jakog eksploziva i  pištolj “CZ”.

Policija tvrdi da je naprava mogla da se aktivira daljinski i vjeruju da je eskploziv iz auta izbacio Martinović.

-Eksplozivna naprava  bila je  povezana sa magnetom koji je pogodan za  postavljanje ispod putničkog motornog vozila. Ova eksplozivna naprava imala je namjenu uništavanja vozila i žive sile, s obzirom da je bila izrazito velike razorne moći, kazao je Rakočević.

Prije hapšenja juče, policija je u Nikšiću pretresla tri Radulovićeve kuće i  kafić “Tani”, njegovu kuću  Pljevljima, ali i Zejakov stambeni  objekat na Žabljaku koji je Radulović koristio.

Policajci su pretresli i porodične kuće Martinovića i Piljevića.

-Izvršenim pretresima  pronađena je određena količina oružja i municije koja će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru, kazao je Rakočević.

Martinovića policija sumnjiči za  zelenašenje i nedozvoljeno držanje oružja, a Tanjevića zbog iznude u pokušaju.

Piljevića i Zejaka sumnjiče za  nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog vulgarnih povika ispred nikšićkog tužilaštva, policija je obavijestila tužioca koji je rekao da u tom slučaju nema krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Istražni sudija nikšićkog Osnovnog suda Igor Đuričković odredio je Raduloviću, Martinoviću i Tanjeviću pritvor do 30 dana.

 

Iz policije je saopšteno da su službenici MUP-a Sektora kriminalističke policije su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić i u koordinaciji i po nalogu tužilaštva, u okviru akcije „Sova”, koja se odposi na tretiranje organizovanih kriminalnih grupa za koja postoje saznanja da se bave pripremanjem i vršenjem najtežih krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata kao i obavještajnog projekta „Loan” koji se odnosi na operativna istraživanja usmjerena prema licima i grupacijama koja se bave krivičnim djelima zelenaštvo, sproveli višemjesečne aktivnosti u cilju procesuiranja ovih krivičnih djela i sprečavanja likvidacija na teritoriji Crne Gore.

„U okviru ovih aktivnosti su po nalogu tužioca slobode lišena tri lica, dok će protiv još dva lica biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku. Slobode su lišeni Ranko Radulović (55) iz Nikšića, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo, Rarko Martinović (35) iz Nikšića, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela zelenaštvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, i Slaviša Tanović (36) iz Nikšića, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iznuda u pokušaju. Krivična prijava u redovnom postupku biće podnijeta protiv Milutina Poljevića (39) iz Nikšića, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a koji se inače nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, i Radojice Zejaka (48), zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, saopštio je Saša Rakočević, šef Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta.

Radulović je bivši vlasnik FK Čelik, a široj javnosti postao je poznat po aferi “Lipci”.

Njegova firma “Tani” bila je 2008. jedan od izvođača radova na dionici Lipci Knež Laz kada su rušili brdo pored puta, a potom šut i kamenje prosipali u more. U moru je napravljen tvrdi nasip od 6.191 kvadrata.

To se nalazilo pored lokacije koju je Radulović ranije kupio, a gdje je namjeravao da sagradi pristanište i plažu, kao i hotel, iako za sve to nije imao nijednu dozvolu.

U decembru 2009. godine Osnovni sud u Kotoru ga je, u prvostepenoj presudi, osudio za krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta na tri mjeseca zatvorske kazne. Istu kaznu tada je dobio za uništenje i oštećenje prirodnog dobra u Lipcima.

Zbog žalbi i nastavka postupka došlo je da zastare i po ovoj optužnici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com