ZLATICA: Otrovano 8 pasa, vlasnici u šoku! - Volim Podgoricu

ZLATICA: Otrovano 8 pasa, vlasnici u šoku!

Osam pasa otrovano je za tri dana u Mosorskoj ulici na Zlatici. Članovi porodice Jovanović, kojima je u dva dana otrovano pet odraslih mješanaca, ne mogu ni da naslute ko je to mogao da uradi. Njihove komšije, Markovići, ostali su bez dvogodišnjeg rotvajlera i sumnjaju na lopove, dok monahinja Đuković, kojoj je otrovan labrador, kaže da joj je neko rekao da su psi klali piliće u komšiluku, te da je to mogući razlog ovakvog čina. Vujisićima, prema riječima komšija, otrovano je štene rase kane korso, piše Pobjeda.

Svako od njih pse je držao u ograđenom dvorištu i, kako tvrde bili su mirni, čak su i neki od njih bili razonoda za djecu iz komšiluka.

Pet odraslih mješanaca otrovana su u dva dana na ograđenom imanju Marte i Milorada Jovanović u Mosorskoj ulici.

Marta kaže kako su, hraneći ih jogurtom, uspjeli da spase troje štenadi, dok je odrasli labrador spavao u kući. Jovanovići navode da su te pse prihvatili sa ulice i brinuli o njima. Ističu da psi nikad nikoga nijesu napali.

„Djeca iz komšiluka često su se igrala sa njima. Kad sam se vraćao s posla, dočekivali su me, skačući oko mene. Ne mogu da vjerujem da je neko tako okrutan prema životinjama“, ispričao je Milorad.

On je pozvao azil za pse gdje mu je objašnjeno da trovanje pasa nema veze sa njima.

Nada Marković pokazala je mjesto u dvorištu ispred kuće u istoj ulici, gdje su u četvrtak ujutro pronašli otrovanog rotvajlera. Kaže da je to bio pas njenog sina Radoja, te naglašava da je bio miran pas.

„Držali smo rotvajlera isključivo u dvorištu. Niko od komšija nije se žalio na njega. Kad bi došao neko ko se plašio psa, zatvarali bismo ga u boks“, priča Marković.

Ona sumnja da su pse otrovali lopovi jer je, kako navodi, u njihovom naselju sve veći broj krađa.

Monahinji Evgeniji Đuković, takođe u Mosorskoj ulici, otrovali su jednog od dva labradora.

Ona kaže kako je čula da su psi klali piliće nekome u komšiluku, pa postoji sumnja da su kradljivci to uradili.

„To je samo priča koju sam čula i ne mora biti istinita. Ali, ako jeste, mogli su da dođu kod nas, pa bismo riješili to kao ljudi. Platili bismo štetu“, kazala je Đuković.

Ona je svog psa, za kojeg kaže da je bio miran, držala u ograđenom dvorištu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com