Rađenović, Marović i Tičić iza rešetaka još dva mjeseca - Volim Podgoricu

Rađenović, Marović i Tičić iza rešetaka još dva mjeseca

Bivšem predsjedniku opštine Budva, Lazaru Rađenoviću, nekadašnjem potpredsjedniku Draganu Maroviću, savjetniku premijera Aleksandru Tičiću, direktoru budvanskog Vodovoda i nekadašnjem potpredsjedniku opštine Milenku Medigoviću i opštinskim službenicima Novaku Klisiću i Đorđu Pavloviću u petak večeje produžen pritvor.

„Na prijedlog tužioca pritvor im je produžen još dva mjeseca. Ne znam koji su osnovi navedeni jer će odbrana rješenja o produženju pritvora dobiti poštom“, kazao je za Pobjedu branilac Dragana Marovića, advokat Vladan Bojić.

Rađenoviću, Maroviću, Tičiću, Medigoviću, Klisiću i Pavloviću određen je pritvor od 30 dana nakon što su uhapšeni 13. avgusta zbog optužbi da su zloupotrebom položaja opštinskom budžetu nanijeli milionsku štetu.

Nekadašnji gradonačelnik Rajko Kuljača je dobio status svjedoka saradnika i on je pušten na slobodu. Tužilaštvo Budvane tereti da su postali članovi kriminalne grupe koja je djelovala duže vrijeme i da su kao kriminalna organizacija oštetili gradsku kasu za više od 10 miliona eura.

Specijalno tužilaštvo Kuljaču i ostale tereti da su svi u kriminalnoj organizaciji imali uloge i zadatke, a da je organizacijom rukovodio, za sada, nepoznati organizator ove grupe.

U ,,slučaju Jaz“ sumnjiče se da su grad oštetili za 2.100.000 eura u korist Gugi komerca, a u slučaju TQ Plaza za skoro osam miliona eura, tako što su se odrekli ugovorenog poslovnog prostora u ovom objektu u korist Trejd junika, a zauzvrat uzeli parking prostor znatno niže vrijednosti.

2 komentara

  1. I am usually to blogging and that i genuinely appreciate your site content. This great article has really peaks my interest. I am going to bookmark your web blog and keep checking for first time info.

  2. Comfortabl y, the article is in reality the sweetest on this notable topic. I concur with your conclusions and also will eagerly look forward to your coming updates. Simply just saying thanks can not simply be sufficient, for the fantasti c clarity in your writing. I will certainly correct away grab your rss feed to stay privy of any kind of updates. De lightful work and also much success in your business endeavors!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com