Umro legendarni košarkaš Meloun - Volim Podgoricu

Umro legendarni košarkaš Meloun

Legendarni košarkaš, član Kuće slavnih i zvanično jedan od najboljih 50 igrača NBA lige, Mozes Meloun, umro je rano jutros, prenijeli su američki elektronski mediji. Imao je 60 godina.

Uzrok smrti za sada nije objavljen. Legendarni “Veliki Mo” ostavio je veliki trag i u ABA ligi, a onda i u NBA, u kojoj je osvojio titulu sa Filadelfijom 1983. godine. Osvajao je brojna priznanja, među kojima i nagrade za najkorisnijeg igrača (MVP) lige i finala.

On je tokom 20 godina NBA karijere igrao za osam timova i imao je u prosjeku dabl-dabl učinak od 20,6 poena i 12,2 skoka po meču. Ukupno je šest puta bio najbolji skakač lige.

Karijeru je završio sa 27.409 postignutih poena, po čemu je na 8. mjestu liste najboljih svih vremena.

Meloun je bio prvi igrač koji je direktno iz srednje škole otišao u profesionalce, kada je potpisao za Juta Stars u Američkoj košarkaškoj asocijaciji (ABA) 1974. godine. Nakon toga je igrao za Spirits iz Sent Luisa, a onda je prešao u Bafalo Brejvs kada su se 1976. ujedinile lige.

U NBA je u dva navrata igrao za Filadelfiju, a nastupao je i za Hjuston, Vašington, Atlantu i San Antonio, u kome je 1995. završio karijeru.

Hjuston je povukao njegov broj 24.

U Kuću slavnih primljen je 2001. godine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com