Furtula se plasirao na prvenstvo Evrope - Volim Podgoricu

Furtula se plasirao na prvenstvo Evrope

Crnogorski atletičar Danijel Furtula bacio je disk 63,33 metra i ispunio normu za prvenstvo Evrope koje će naredne godine biti održano u Amsterdamu.

Iz Atletskog saveza Crne Gore saopšteno je da je Furtula normu ispunio u Sremskoj Mitrovici na finalu Kupa Srbije, što je bilo njegovo prvo takmičenje nakon četiri mjeseca pauze zbog povrede..

Furtula je na početku sezone 1. maja, uoči internacionalnog atletskog mitinga u Baru, povrijedio prepone.

“Furtula nakon uspješnog oporavka nastavlja sa takmičenjima tako da ga 18. septembra očekuje miting u Sloveniji u seniorskoj konkurenciji u Novom Mjestu, a samo dva dana kasnije 20. septembra bacaće na Prvenstvu Hrvatske u disciplini bacanje diska”, rekao je Furtulin trener Danilo Krtinić.

On je rekao da će Furtula 3.oktobra nastupiti na Završnom mitingu bacača u Mađarskoj u Sentesu.

“Furtula je zdrav i spreman i konačno je uz pomoć Atletskog Saveza Crne Gore sanirao povredu i realizovao pripreme. Oporavio se i od povrede koja je bila teška tako da smo sada zadovoljni”, rekao je Krtinić.

On je naveo da je posebno zadovoljan Furtulinim rezultatom i da će učiniti sve da ispune olimpijsku normu.

Krtinić je objasnio da će 1. novembra tehnički komitet IAAF-a, komisija za takmičenja, nakon Svjetskog prvenstva ponovo verifikovati norme i konačno će biti poznato koji je rezultat Furtuli potreban za nastup na Olipmijskim igrama u Riu iduće godine.

“Zahvalni smo ASCG koji je u ovom periodu kada nam je bilo najteže bio uz nas, podržao nas i zato smo sada sasvim orni i spremni da ispunimo sva očekivanja koja su pred nama”, istakao je Krtinić.

(Mina)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com