NIJE MOGAO DA PREĆUTI Federer za švajcarsku TV: Đoković je, blago rečeno… - Volim Podgoricu

NIJE MOGAO DA PREĆUTI Federer za švajcarsku TV: Đoković je, blago rečeno…

Rodžer Federer je poslije meča sa Novakom Đokovićem dao intervju švajcarskoj radioteleviziji SRF koji je prenijelo više dnevnih listova u Švajcarskoj.

Odigrali ste neuobičajeno dobar meč. Da li je to utjeha?

Utjeha je to što već mjesecima igram ovako dobro. Utjeha je i podrška koju mi je pružila publika. Smatram da to nije normalno. To je osjećanje kao da se dobija meč. Gledaoci su me bodrili, i to je svakako razlog zbog koga još igram, taj momenat kada se čovjek naježi. To je sjajno. Ali, naravno i da sam vrlo razočaran. Imao sam u ruci šansu. Nisam smio da dozvolim da protivnik povede. Ali Novak je obavio dobar posao. Bila je to za mene teška, ali i vrlo uzbudljiva noć.

Šta ste naučili o sebi iz ovog meča?

Iz poraza može najviše da se nauči jer ih često precizno analiziraš. Ovakve partije na tri dobijena seta pokazuju ti gdje si, kako se ponašaš, koliko si fizički spreman. Raduje me da fizički nemam problema, da se naporan rad isplatio, da na dug rok mogu da držim visok nivo igre.

Koliko Gren-slem titula bi još mogao da dobije Đoković?

On igra izvanredno, ovo mu je sjajna godina, kao što je već bila 2011. Enormno je konstantan. Malo je onih koji mogu da mu pariraju ili ga napadnu, jer predobro reternira. Njegova igra je savršena za tvrdu podlogu. On je, blago rečeno, impozantan. Ako ostane zdrav i fizički spreman, smatram da će odnijeti još mnogo, mnogo pobjeda.

Foto: RojtersFoto: Rojters

(Dw.de)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com