Svjetski mediji: Neuništivi Đoković utišao Njujork! - Volim Podgoricu

Svjetski mediji: Neuništivi Đoković utišao Njujork!

Glavna tema vodećih svjetskih medija nakon pobjede Novaka Đokovića na US openu jeste njegova borba s pritiskom i navijačima u finalu s Rodžerom Federerom.

Đoković je savladao Federara sa 3:1 u setovima i tako osvojio drugu titulu u Njujorku i svoj 10. grend slem u karijeri.

Većina medija je istakla da najboljeg svjetskog tenisera ništa nije moglo da poremeti, pa ni bučna podrška koju je Federer imao na stadionu “Artur Eš”.

Britanski BBC navodi kako je Đoković zapanjujuće ostao hladnokrvan pred “teškom profedererovom publikom” u Njujorku.

Španska Marka je objavila tekst pod naslovom “Đoković utišao Njujork”, dok njemački Bild piše kako je Federer bio neobično nervozan, s obzirom na to da je imao znatno veću podršku u odnosu na štićenika Borisa Bekera.

ESPN u izvještaju navodi kako je upitno ko je imao bolju sezonu, Đoković u muškoj ili Serena Vilijams u ženskoj konkurenciji.

Američka novinska agencija AP je navela da je Đoković sasvim sam bio na stadionu “Artur Eš” i kako se, osim Federera, junački borio s publikom, koja je bila naklonjena švajcarskom teniseru.

Frans pres je istakao da je Đoković spustio Federera na zemlju i da je srušio američki san švajcarskom teniseru.

“Niko i ništa nije moglo da uznemiri Đokovića, pa čak ni to što je domaća publika bila uz Federera otkada je kročio na tlo SAD. Mentalna snaga srpskog tenisera je izuzetna, pokazao je veličinu”, navodi Frans pres.

Rojters piše da je Đoković daleko iza sebe ostavio Federera u jednoj od najboljih sezona koju je imao u karijeri.

(Beta)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com