Tošković: Režim prezire muke radnika i građana koje su oni stvorili - Volim Podgoricu

Tošković: Režim prezire muke radnika i građana koje su oni stvorili

Vlada Crne Gore decenijama prećutkuje i sakriva od javnosti kolika je cijena potrošačke korpe u državama Evrope sa kojima težimo da budemo u zajednici, kolika je prosječna a kolika minimalna plata i penzija u tim državama u odnosu na Crnu Goru. Jasno je što se o navedenom ćuti jer bi sva ta poređenja pokazala pogubno stanje socijalne zaostalosti u kome se nalaze crnogorski radnici i građani, kazao je predsjednik Radničke partije opštinskog odbora Podgorica Radovan Tošković.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je jedina evropska država u kojoj režimska vlast stalno ističe evropske integracije i standarde kako bi prekrila svoju kriminalnu pljačku obespravljenog naroda kako taj isti narod ne bi poslao ultimatum za rešavanje katastrofalnog ekonomsko-socijalnog stanja poniženih i bijednih građana.

“Sva saopštenja Vlade da građani Crne Gore izlaze iz krize i da je Crna Gora lider u regionu su stručno nemoćna ali zato drska. Režim prezire muke radnika i građana koje su oni stvorili i sada režim sa ovakvim izjavama kao stvaralac privrednog haosa nastoji da se nemoralno povuče od odgovornosti i sve prepusti sudbini daljih događaja, jer je režim Crne Gore kao kreator teške ekonomsko-socijalne sudbine većine građana doveo državu i narod na životnom izdisaju što je masovni zločin prema narodu i osiromašene građane doživljavaju sa prezirom i smatraju ih sopstvenim neprijateljem samo iz razloga što su svjedoci u njihovim nedjelima prema sopstvenom narodu i tako okupatorska vlast na podao način ubrzano radi da ga nemaštinom i siromaštvom uništi”, kazao je Tošković.

Dodaje da radnike i građane čudi da se skoro niko od velikog broja evropskih predstavnika koji se nalaze u Crnoj Gori ne oglašava i ne osuđuje klasični teror prema radnicima i građanima koji je duže godina na sceni u Crnoj Gori.

“Njihovo zatvaranje očiju na ova dešavanja izaziva  osjećaj kod radnika i građana da su korumpirani od crnogorskih vlasti ili nezainteresovano obavljaju poslove zbog kojih su poslati u Crnu Goru. Evropski predstavnici na ove probleme morali bi da reaguju kao što bi reakcija bila u njihovim državama”, naglasio je Tošković.

Radnička partija poziva sve građane Crne Gore da na predstojećim protestima 27. septembra u Podgorici svrgne režim.

“Kako bi napredne snage dolaskom na vlast poboljšale životni standard ugroženih građana”, poručuje Tošković.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com