Atlantski savez: Performans protiv NATO-a provokacija ISIL-u - Volim Podgoricu

Atlantski savez: Performans protiv NATO-a provokacija ISIL-u

Današnji performans Pokreta za neutralnost je provokacija kako ISIL-u, koji predstavlja jedan od najvećih bezbjednosnih prijetnji u 21. vijeku, tako i svim porodicama koje su izgubile nekog člana od strane Islamske države, kazali su u Atlantskom savezu Crne Gore.

Podsjećamo, Pokret za neutralnost izveo je danas performans ispred Skupštine, kojim su pokazali pogubljenje građanina koji je bio svezan i prekrivenog lica. Time su poručili da Crnogorcima ne treba NATO.

Tim povodom, u Atlantskom savezu su rekli da današnjim činom Pokret za neutralnost dokazuje nedostatak argumenata protiv učlanjenja Crne Gore u NATO.

“U proteklom periodu protivnici ulaska Crne Gore u NATO su svoje pravo izražavanja koristili raznim teatralnim činovima. Danas smo imali prilike da vidimo performans Pokreta za neutralnost kojim su pokušali diskreditovati ideju ulaska u NATO simuliranjem egzekucije od strane pirpadnika ISIL-a. Prethodno smo bili svjedoci grupe ljudi koji su zapalili NATO zastavu vjerujući da će time urušiti put daljeg procesa integracija”, navedeno je u reagovanju Atlantskog saveza.

U tom Savezu ističu da je ovo nastavak jedne prljave kampanje koju vode protivnici NATO, odnosno prosperiteta i sigurnosti, a za koju očekuju da će biti još prljavija.

Atlantski savez najoštrije osuđuje sve one aktivnosti koje za cilj imaju destabilizaciju ovog društva.

“Treba se zapitati zašto jedna nevladina organizacija izaziva Islamsku državu na ovakav način. Odgovor je očigledan – ukoliko dođe do bilo kakvih bezbjednosnih prijetnji uzrokovanih od strane ISIL-a na teritoriji Crne Gore ili nad njenim državljanima, konačno će imati opravdanje za svoje teze. Očigledno je da je performans egzekucije na javnom mjestu sa ciljem da se ospori najvažnije spoljnopolitičko pitanje Crne gore, krajnje bezobziran i gnusan čin, čiji je jedini efekat bio zastrašivanje djece i prolaznika koji su se u tom momentu tu našli”, navedeno je u reagovanju.

U Atlantskom savezu dodaju da razumijemo da Pokret za neutralnost ima dužnost da opravda sredstva koja pristižu na njihov konto, kako bi osporili proces priključivanja Crne Gore u Alijansu, ali ističu da nijesu očekivali da su spremni i da ugroze bezbjednost svojih građana radi ostvarenja svog cilja.

“Jasno je kome je u interesu da finansira ideju neutralnosti Crne Gore kroz ovakve i slične projekte”, zaključeno je u reagovanju.

2 komentara

  1. Thank you for the good critique. Me and my friend were just preparing to do some research about this. We got a book from our local library but I think I’ve learned more from this post. I’m very glad to see such wonderful information being shared freely out there…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com