Bajden najavio: Podržaćemo poziv Crnoj Gori za NATO u decembru - Volim Podgoricu

Bajden najavio: Podržaćemo poziv Crnoj Gori za NATO u decembru

Sjedinjene Američke Države SAD podržaće upućivanje poziva Crnoj Gori u decembru za članstvo u NATO uz vrlo bitne pretpostavke dalje izgradnje pravne države i obezbjeđenja snažne podrške javnosti za ostvarenje tog strateškog cilja, kazao je potpredsjednik te zemlje Džozef Bajden u telefonskom razgovoru sa premijerom Milom Đukanovićem.
Đukanović i Bajden
Bajden je prenio Đukanoviću pohvale za reforme u oblasti odbrane, obavještajnom sektoru i vladavini prava, ohrabrujući Vladu da nastavi s jačanjem napora u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

“Đukanović je izrazio zahvalnost Sjedinjenim Državama i Bajdenu za kontinuitet podrške i pažnje prema Crnoj Gori, kao i na razumijevanju značaja evropske i evroatlantske perspektive ne samo naše zemlje, već regiona u cjelini, kao i očekivanje da će na Ministarskom sastanku NATO-a u decembru biti postignut konsenzus o upućivanju poziva Crnoj Gori za članstvo u Alijansi”, saopšteno je iz Vlade.

Premijer je istakao da je Crna Gora do kraja posvećena reformama i da će još snažnije nastaviti sa ispunjavanjem obaveza u procesu približavanja NATO i EU.

Đukanović i k Bajden su saglasni da bi članstvo Crne Gore u Alijansi učvrstilo njenu poziciju u evroatlantskim institucijama, doprinijelo jačanju regionalne stabilnosti i potvrdilo kredibilitet politike otvorenih vrata NATO.

1 komentar

  1. hello there and thank you for your info – I’ve definitely picked up something new from right here. I did however expertise some technical points using this web site, as I experienced to reload the site a lot of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again soon..

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com