Brajović tužio Konjevića! - Volim Podgoricu

Brajović tužio Konjevića!

Partija Ivana Brajovića podnijela je tužbu Upravnom sudu zbog odbijanja Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da ih registruje pod imenom Socijaldemokrate Crne Gore.

“Oni su tužbu podnijeli  9. septembra i predmet je dodijeljen sutkinji Svetlani Budisavljević”, saopšteno je “Vijestima” iz Upravog suda.

Zakonom o upravnom postupku nije preciziran rok u kome sud treba da odluči. “Vijestima” je u sudu objašnjeno da  prioritet i hitno postupanje imaju predmeti koji se tiču radnih i porodičnih odnosa.

Upravni sud je istovremeno tužbu dostavio MUP-u na izjašnjenje kako bi kompletirao spise.

MUP je 31. avgusta odbio prijavu za registraciju Brajovićeve partije pozivajući se na Zakon o političkim partijama, uz obrazloženje da takvo ime može izazvati zabunu u javnosti s obzirom na to da je već registrovana Socijaldemokratska partija (SDP).

U SD-u, međutim, tumače da   MUP, po Zakonu o političkim partijama, nije imao ovlašćenje da im odbije zahtjev. Oni tvrde da MUP treba automatski da registruje stranku, a da onda “oštećena strana”, u ovom slučaju SDP, pokreće upravni postupak radi eventulanog poništenja.

Nakon što je 31. avgusta, MUP odbio upis, iz Brajovćeve partije su 4. septembra tražili od Vlade da, shodno Zakonu o opštem upravnom postupku, izuzme iz odlučivanja ministra Raška Konjevića zbog eventualnog konflikta interesa jer je on visoki zvaničnik SDP-a.

Međutim, Vlada se nije izjašnjavala o zahtjevu SD jer je MUP već donio rješenje.  Upravni postupak može da traje mjesecima, jer MUP može da odbije presudu Upravnog suda i vjećanje pred tom sudskom instancom vrati na početak.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com