Crna Gora na čelu Regionalne komisije NTO za Evropu - Volim Podgoricu

Crna Gora na čelu Regionalne komisije NTO za Evropu

Crna Gora je izabrana za potpredsjedavajućeg Regionalne komisije za Evropu, u okviru zasijedanja Generalne skupštine Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija UNWTO koja se održava do 17. septembra u Kolumbiji.

Crna Gora je postala i član Odbora za održivost, jednog od pomoćnih tijela Izvršnog savjeta, a delegaciju Vlade Crne Gore u Kolumbiji predvodi direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić.

Ovogodišnja Generalna Skupština UNWTO-a održava se pod temom “Turizam: podsticanje socijalne inkluzije i socijalne transformacije” i podrazumijeva diskusije na glavna pitanja koja imaju direktan uticaj na politiku turizma na najvišem nacionalnom i međunarodnom nivou.

Radak Kukavičić je tokom konferencije istakla značaj turizma za smanjenje nezaposlenosti, povećanje ekonomskog rasta i kulturnu razmjenu među destinacijama.

“Jedan od ciljeva turizma je da premosti etničke, rasne i regionalne granice, a turizam u biti doprinosi boljim odnosima i razumijevanju među ljudima i kulturama. Demokratske promjene i transparentnost stvaraju bolju društvenu klimu koja daje turizmu nove podsticaje. Ubrzan turistički razvoj stavlja turističke poslenike, agencije, političare, a i same turiste pred novim izazovima”, navela je ona, naglasivši značaj i poscvećenost Crne Gore evro-atlanskim integracijama imajući u vidu da će se ulazak Crne Gore u NATO i Evropsku uniju pozitivno odraziti i na budući razvoj turizma.

Generalnoj skupštini prisustvuje više od 900 delegata iz 120 zemalja, uključujući više od 70 ministara i državnih sekretara za turizam.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com