Izvanredna godina za Hotel “Avalu” - Volim Podgoricu

Izvanredna godina za Hotel “Avalu”

S obzirom na brojne okolnosti koje su objektivno ukazivale na lošiju turističku sezonu, iz kompanije “Beppler&Jacobson Montenegro” sa zadovoljstvom prezentuju podatke za ovu godinu koji su apsolutno u suprotnosti sa prvobitnim pesimističkim očekivanjima.

avala

“Evo već sada možemo reći da je 2015-ta godina za Hotel “Avalu” bila izvanredna. Prema presjeku napravljenom do 1. septembra svi parametri su u uzlaznoj liniji u odnosu na prošlu – takodje dobru godinu “, kazala je menadžer prodaje Hotela “Avala Resort and Villas” Jovana Djukanović.

“ Do 1. septembra ostvareno je 73.390 noćenja. Od toga broja skoro 35% se odnosi na  zapadno (WEM) tržište. To je povećanje od oko skoro 5 % u odnosu na prošlu godinu. Porast interesovanja sa zapadnih destinacija nas izuzetno raduje. Radi se o mnogim gostima koji su bili kod nas i prošle godine ili o njihovim prijateljima ili drugima koji su na osnovu njihovih preporuka bili naši gosti. Uslovno rečeno, radi se o prilično zahtjevnim gostima i ova lojalnost koju pokazuju, objektivan je reper da imamo visok kvalitet i ponudu koja zadovoljava  gosta sa tih destinacija”, zaključuje Djukanovićeva.

avala2

I pored različitih inputa koji su za logičnu posljedicu mogli imati pad posjeta sa ruskog i centralno-istočnog tržišta, to se nije dogodilo i broj noćenja je na nivou 2014-te godine. U ukupnoj posjeti je to oko 35% koje su ostvarili gosti sa ovog tržišta.

Oko 30% noćenja tj. oko 20 hiljada su ostvarili gosti iz regiona, i to je povećanje od oko 17,5% u odnosu na prošlu godinu !

“ Interesantno je i to da su naši gosti u vanpansionskoj potrošnji  imali 3% više potrošnje u odnosu na prošlu godinu. Jako smo zadovoljni i neočekivanim interesovanjem za jesenje mjesece sezone gdje je već rezervisano naših 50% kapaciteta , a posebno su ohrabrujuće najavljene konferencijske i kongresne aktivnosti. Sve u svemu apsolutno smo zadovoljni i jeste da je jako teško ali za svakog hotelijera overbuking predstavlja slatke muke”, kaže na kraju Jovana Djukanović.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com