PANIKA U HRVATSKOJ Migranti kreću ka Šidu! Ovo je njihova nova ruta - Volim Podgoricu

PANIKA U HRVATSKOJ Migranti kreću ka Šidu! Ovo je njihova nova ruta

Hrvatska za eventualnu vanrednu situaciju zbog dolaska velikog broja izbjeglica ima pripremljen plan koji je moguće vrlo brzo aktivirati, izjavio je u ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić.

Autobusi koji su prethodnih dana prevozili migrante iz Preševa ka granici Srbije i Mađarske od sada se preusmjeravaju na Šid – na granicu sa Hrvatskom.

Blokirani su Horgoš 1, Horgoš 2 i Bački vinogradi. Ostali prelazi su u funkciji. Trenutno oko 1.000 migranata je na Horgošu –  kreću prema Hrvatskoj.

Do promjene u ruti došlo je poslije zatvaranja graničnih prelaza između naše zemlje i Mađarske.

Reagujući na ovu promjenu Fejsbuk grupa “Aviod Hungary – Migration news” spremila je nove karte sa alternativnim rutama. Objavljeno je nekoliko mapa na kojima se prikazuju alternativni pravci koji se preporučuju izbjeglicama, a jedna od ruta vodi i preko Hrvatske.

“Hrvatska za eventualnu vanrednu situaciju zbog dolaska velikog broja izbjeglica ima pripremljen plan koji je moguće vrlo brzo aktivirati”, izjavio je u ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić ali nije htio da govori o detaljima toga plana.

“U ovom trenutku imamo pripremljen plan za vanrednu situaciju, ali nije potrebno nikoga opterećivati s detaljima tog plana. On je pripremljen i napravljen i ako bude potrebno biće brzo aktiviran na Vladi”, rekao je Ostojić u izjavi novinarima nakon sjednice Vlade u Banskim dvorima rekavši kako nastojanje izbjeglica da dođu do Evrope “zasigurno stvara krizu kakvu Evropa nije vidjela od Drugog svetskog rata”.

Prvi čovjek zadužen za nadzor hrvatske granice ističe da je bezbjednost na granici sa Srbijom trenutno povoljna.

“Međutim, mi pratimo svaku informaciju i u skladu sa tim nastojimo da se još bolje pripremimo”, zaključio je
Pomoćnik direktora policije i načelnik Uprave za granicu Zlatko Sokolar.

Odbacio je nagađanja da za moguće migrante koji bi prema Hrvatskoj krenuli iz Srbije postoji opasnost od zaostalih minskih polja.

“Budući da je to bilo ratno područje, postoje određeni zaostaci mina, ali to nije odlučujuće u odnosu na ovaj dio kretanja i njihove rute”, istakao je Sokolar.

(Jutarnji)

 

1 komentar

  1. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your weblog? My blog site is in the exact same niche as yours and my users would certainly benefit from some of the information you present here. Please let me know if this ok with you. Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com