U subotu manifestacija GOOD BYE LJETO - Volim Podgoricu

U subotu manifestacija GOOD BYE LJETO

Manifestacija simbolično nazvana “Good Bye ljeto” održaće se u subotu 19. septembra u Vrtnom centru “Kalia” sa početkom u 17 časova, a u okviru nje će biti uručene nagrade pobjednicima nagradnog konkusa “Najljepša bašta Podgorice 2015” i “Najljepši balkon Podgorice2015”.

Kao podrška svim ženama koje, pored svakodnevnih obaveza, rade u baštama i na poljoprivrednim imanjima biće dodijeljena i Specijalna nagrada “Žena lavica”.

Uručenjem nagrada za najljepše bašte će se simbolično ispratiti ljeto uz muziku i ples, te poželjeti dobrodošlicu jeseni, a prije svega ritualu branja grožđa i pravljenja vina.

“Prvi put u Crnoj Gori biće organizovano takmičenje u tradicionalnom muljanju grožđa, gaženjem u buradima, a mladi će imati priliku da vide kako je to izgledalo u prošlosti, ali i da se dobro zabave i navijaju za svoje favorite”, kaže se u saopštenju.

Svečanost organizuju Prvi nezavisni portal glavnog grada “Volim Podgoricu”, u saradnji sa TO Podgorice, kompanijom Plantaže, KIC-om  Budo Tomović, Vrtnim centrom Kalia, kompanijom Nikić digital i Plesnim klubom Džet Set.

U kategoriji Najljepša bašta Podgorice 2015 prvo mjesto je osvojila Snežana Vuković – Zeta, drugo Dražen Popović – Zeta, treće Lidija Simonović – Zabjelo, četvrto Indira Pupović – Stari Aerodorom.

Dobitnica specijalne nagrade Žena lavica je Maja Lađić Maraš, iz Zete.

Program će u 17 časova i 15 minuta otvoriti plesna grupa Džet set, 15 minuta nakon toga počeće takmičenje u tradicionalnom muljanju grožđa na starinski način.

U 18 časova počeće proglašenje pobjednika, a potom će svečano uručene biti nagrade Najljepša bašta Podgorice 2015.

U 18 časova i 30 minuta građani i gosti će imati priliku da degustiraju vina “Plantaže”.

Za takmičenje u muljanju grožđa (ekipu čine dva člana) možete se prijaviti na mejl [email protected] ili u inbox FB stranice portala Volim Podgoricu do petka u 12,00 časova. Pobjednike očekuje lijepa nagrada koju dodjeljuju “Plantaže”!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com