Sirijac kojeg je saplela mađarska snimateljka ide u Španiju da trenira klub! - Volim Podgoricu

Sirijac kojeg je saplela mađarska snimateljka ide u Španiju da trenira klub!

Izbjeglici iz Sirije koji je snimljen kako mu mađarska snimateljka podmeće nogu dok bježi sa svojim sinom od mađarske policije stigla je nevjerovatna ponuda!

Nakon što je sa svojom porodicom prošao kroz Mađarsku i Austriju i sigurnost pronašao u jednom izbjegličkom centru u Njemačkoj, Osami je stigla nevjerovatna ponuda iz Španije.

Naime, Španac Migel Angel Galan, inače kandidat za predsjednika fudbalskog saveza Španije i vlasnik jedne škole za trenere u Madridu, odlučio je da pozove porodicu Mohsen da mu se pridruže u glavnom gradu Španije i obećao pomoć Osami u vidu posla fudbalskog trenera.

Osama bi sa svojom porodicom već sjutra trebao da stigne vozom iz Barselone do Madrida, a živjeće u Getafeu, južnom predgrađu Madrida.

Osama Abdul Mohsen je proslavljeni sirijski fudbalski trener koji je zajedno sa svojom porodicom pobjegao iz sirijskog grada Deir ez-Zoa i preko Turske stigao do Mađarske gdje ga je Petra Laslo udarila nogom nakon što je pokušao da pobjegne iz izbjegličkog kampa.

Osamu su prepoznali njegovi prijatelji koji su rekli da je pobjegao od ISIL-a i da je mučen. Bio je trener sirijskog premijerligaša Al-Fotuwa SC i jedan od sirijskih revolucionara kojeg su mučili pripadnici režima predsjednika Bašara al Asada.

Izgleda da su za ovog čovjeka stvari konačno krenule onako kako on to i zaslužuje!

 

(kurir.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com