Stijepović i Ulama: Emirati zainteresovani da ulažu u Crnu Goru - Volim Podgoricu

Stijepović i Ulama: Emirati zainteresovani da ulažu u Crnu Goru

Građani i kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sve više su zainteresovani za Crnu Goru, a samim tim i Glavni grad, posebno u dijelu realizacije kapitalnih investicionih projekta, kvalitetne valorizacije turističkih potencijala i kulturne saradnje, istakla je ambasadorka UAE u Crnoj Gori Hafsu Al Ulamu, na  današnjem sastanku sa gradonačelnikom Podgorice Slavoljubom Stijepovićem.

Gradonačelnik Stijepović izrazio je zadovoljstvo što od uspostavljanja diplomatskih odnosa,Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati grade veoma čvrste i sadržajne bilateralne odnose i razvijaju saradnju na mnogim poljima, a posebno u oblastima ekonomije i investicija, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Podgorice.

Tokom sastanka, Stijepović je predstavio projekte koje gradska uprava planira da realizuje, te istakao da očekuje i dalje unapređenje ekonomske saradnje te dvije partnerske zemlje.

„Potvrda prijateljstva ove dvije države, je što u Podgorici već postoji ulica koja nosi ime šeika Zaida, osnivača Ujedinjenih Arapskih Emirata“, naglasio je Stijepović.

Ambasadorka Hafsa Al Ulamu, je naglašavajući da je Podgorica pravi domaćin prijateljskim zemljama, izrazila zadovoljstvo onim što Glavni grad nudi kao sredina sa povoljnim poslovnim okruženjem i veoma značajnim privrednim, kulturnim i drugim potencijalima.

Na kraju sastanka, gradonačelnik i ambasadoraka su dogovorili buduću intenzivniju komunikaciju i saradnju između Glavnog grada i ambasade UAE u cilju realizacije konkretnih dogovorenih aktivnosti i projekata.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com