DNP dala punu podršku protestima 27.septembra! - Volim Podgoricu

DNP dala punu podršku protestima 27.septembra!

Na sinoć održanoj sjednici Opštinskog odbora Demokratske narodne partije Danilovgrad, kojoj je prisustvovao i predsjednik DNP-a Milan Knežević, izražena je puna podrška protestima koji će početi 27. septembra, kao jedinom modelu koji može dovesti do formiranja prelazne vlade i stvaranje uslova za održavanje prvih fer i slobodnih izbora.
“Protesti 27. septembra nijesu samo protesti DF, već narodni protesti i samo građani Crne Gore mogu i moraju spasiti Crnu Goru”, navodi se u saopštenju Demokratske narodne partije, te dodaje su oni “jedini demokratski način izlaska iz besmisla u kom se kao država i društvo nalazimo posljednjih 15 godina”.

Ciljevi protesta formulisani su upravo kroz dijalog sa velikim brojem građana Crne Gore koji, kako se navodi, žele da pruže otpor političkom, društvenom, ekonomskom i moralnom zatočeništvu.

“Zato očekujemo odziv velikog broja građana, sindikata, civilnog sektora, kao i svih organizacija koje se zalažu za vladavinu prava i uspostavljanje pravne države. Da bi država bila stabilna mora se poštovati većinska volja njenih građana, a ne zloupotrebljavati izborni procesi da se na prevaru i krađu održi vlast”, poručili su iz DNP.

U saopštenju se dodaje da je podjela članskih karata, koja je sprovedena u avgustu, prema riječima predsjednika DNP-a, najbolji i najvjerniji dokaz utemeljenosti te partije u Bjelopavlićima.

“Nivo podrške i povjerenja koji je za kratak vremenski period naša partija zadobila kod građana je zaista respektabilan, građani su odmah prepoznali politiku čistih ruku, iskrenih i jasnih namjera, promovisanih kroz naša programska načela koja ćemo dosljedno sprovoditi i od kojih nećemo odustati”, kazao je Knežević.

I predsjednik OO DNP Danilovgrad Dragan Bojović izrazio je zadovoljstvo što je samo u avgustu 265 Danilovgrađana dobilo članske karte Demokratske narodne partije.

“Osim toga, još 76 građana potpisalo je pristupnice i izrazilo podršku našoj partiji, tako da će se uskoro organizovati još jedna slična sjednica na kojoj će se dijeliti članske i simpatizerske karte novim pristalicama DNP kojih je u Bjeloplavićima iz dana u dan sve više”, dodaje se u saopštenju.

Iz DNP su istakli da sve veći broj građana koji, ne samo u glasačkom smislu, već i formalno, žele da se angažuju i uključe u rad njihove partije, ne treba nikog da iznenadi.

“DNP ima jasno definisana i čvrsta opredjeljenja po svim važnim pitanjima, kojih se drži i koja slijedi beskompromisno, bez političkih manipulacija, mimikrije i ekstremizma bilo koje vrste, i to ljudi prepoznaju”, navodi se u saopštenju.

Sjednici su prisustvovali i članovi predsjedništva DNP-a Veselin Marković i poslanik Vladislav Bojović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com