Izbjeglički talas na crnogorskoj granici! Evo gdje ćemo ih smjestiti - Volim Podgoricu

Izbjeglički talas na crnogorskoj granici! Evo gdje ćemo ih smjestiti

Haotično stanje na srspko mađarskoj granici, ogroman broj izbjeglica koji hrle ka Hrvatskoj, kao i najave da bi Srbiju mogao zapljusnuti talas od čak milion izbjeglica, nameću pitanje – može li Crna Gora izbjeći, kako mnogi smatraju, najveći evropski izazov od Drugog svjetskog rata?

Zbog pooštravanja režima prelaska srbijansko-mađarske granice,  vrlo je vjerovatno da će dio izbjeglica krenuti preko Crne Gore ka zemljama EU.

Crnogorska Vlada saopštila je da je napravila je Akcioni plan koji će biti primijenjen u slučaju mogućeg izbjegličkog talasa, a koji su upozorili iz UNICEF-a.

“Moramo biti svjesni da do promjene izbjegličke rute može doći u svakom trenutku”, upozorio je šef predstavništva UNICEF-a Bendžamin Perks.

U Vladi uvjeravaju da je Crna Gora apsolutno spremna za to. Centar za tražioce azila samo je jedan od objekata koji izbjeglicama, na njihovom putu, može pružiti utočište.

“ U Centru i u objektu Ljubović smjestili bi djecu sa majkama, ranjive grupe, a u Podgorici imamo alternativno rješenje za smještaj nekih 300 izbjeglica. To smo ugovorili sa privatnikom u centru Podgorice, a imamo i lokaciju za, ne daj bože, smještaj velikog broja migranata”, kazala je za RTCG ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com