Kajakaški klub “Morača” nam donio 102 medalje, i traže samo reflektore! - Volim Podgoricu

Kajakaški klub “Morača” nam donio 102 medalje, i traže samo reflektore!

Kajakaški klub “Morača” u poslednjih 18 mjeseci, uprkos neposjedovanju takmičarskih kajaka od karbona, ostvario je vrlo zapažene rezultate na zvaničnim medjunarodnim takmičenjima u svim takmičarskim kategorijama koji se brojčano mogu izraziti sa ukupno 102 medalje u medjunarodnoj konkurenciji!

kajak1

Ovo je u pismo nadležnim gradskim službama, napisao organizacioni sekretar KK “Morača” Goran Furundžić, uz molbu da se ovom klubu i mladim kajakašima sa velikim potencijalima, obezbijede najminimalniji uslovi za treninge.

– Nadamo se da su ovi rezultati dovoljan razlog da Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada podrži ove mlade takmičare. Naši takmičari ostvarili su ove rezultate sa neadekvatnim kajacima od poliestera koji su znatno teži i ne mogu se mjeriti sa onima od karbona.

kajak4

Zato Vas pozivamo da nam pomognete da uz pomoć nadležnih gradskih službi i nadam se uz blagonaklon stav Gradonačelnika, obezbijedimo barem minimalne uslove za trening tokom jesenjih i zimskih mjeseci, navodi se u pismu koje je potpisao Furundžić.

– U ovom trenutku još uvijek možemo nesmetano da treniramo, ali za dvadesetak dana neće biti moguće izvoditi trening sa početkom u 18 časova prije svega zbog činjenice da mrak pada znatno ranije. Kao jedino rješenje vidimo mogućnost da se ispod četiri gradska mosta postavi po jedan reflektor snage 5 kw koji bi nam omogućio treninge noću nakon završetka školskih časova, navodi se u pismu i dodaje je je klub u saznanju da bi ova investicija mogla biti izvedena uz pomoć Sekretarijata za komunalne djelatnosti.

kajak2

– Ovo bi značajno uticalo na motivaciju naših takmičara, a cijenimo da bi imalo pozitivan uticaj na stvaranje opšte turističko sportske slike Glavnog grada, promocije kajakinga kao sporta i popularisanja boravka u prirodi, zaključuje se u pismu.

Glavni grad se, nesumnjivo, ponosi kajakaškim sportom u Glavnom gradu, koji je, čak, našao istaknuto mjesto u turističkoj ponudi grada i u filmu kojim je Podgorica predstavljena na Expo-u u Milanu.

Obzirom na to, pažljivo ćemo ispratiti sudbinu ovog, više nego skromnog zahteva, KK “Morača” .

(Volim Podgoricu)

 

 

 

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com