PODGORICA: Odloženo suđenje Božu Vujisiću optuženom za ubistvo Igora Miloševića! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Odloženo suđenje Božu Vujisiću optuženom za ubistvo Igora Miloševića!

Za 28. oktobar odloženo je juče suđenje Božu Vujisiću, optuženom za ubistvo Igora Miloševića i ranjavanje kik-boksera Mirka Vlahovića.

Takva odluka suda uslijedila je nakon izjašnjenja vještaka psihijatra dr Željka Golubovića, da  Vujisić nije sposoban da prati tok sudskog procesa zbog post-traumatskog stresnog poremećaja.

Branilac okrivljenog, advokat Marko Kovač  pred početak glavnog pretresa predložio je sudu odgađanje, jer, kako je kazao,  ima otežanu komunikaciju sa Vujisićem.

„Vujisić je povučen, emocionalno nestabilan, zbog toga nije sposoban da učestvuje u sudskom postupku“, kazao je advokat Kovač.

Sudija Vladimir  Novović momentalno je  angažovao vještaka psihijatra,  koji je u sudu obavio pregled okrivljenog.

„Tokom intervjua, Vujisić je dao podatke o sebi…  Već 10 mjeseci se nalazi u pritvoru, a psihičke tegobe vezuje unazad od 10 dana kada je bio rođendan njegovom pokojnom bratu. Od tada se uznemirio, imao je nesanicu i nije mogao da spava. Kazao je da su mu pred očima stalne scene nemilog događaja. Navodi da ne može da razgovara sa advokatom,  da gubi koncentraciju i pažnju, i da ne može da prati sudski proces. Ne pokazuje simptome trajne duševne bolesti. Radi se o post-traumatskom stresnom poremećaju. Ovaj poremećaj se odnosi na takozvane neurotske simptome reaktivne prirode i u principu su prolaznog karaktera. Za dvije do tri nedelje, kada prođu ovi poremećaji, bio bi u stanju da adekvatno prati sudski proces u svim fazama. Danas nije sposoban“, kazao je dr Golubović.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com