Elis Sotkin: Poruka Bajdena podrška SAD-a ulasku Crne Gore u NATO - Volim Podgoricu

Elis Sotkin: Poruka Bajdena podrška SAD-a ulasku Crne Gore u NATO

Poruke koje je saopštio potpredsjednik SAD Džozef Bajden jasni su znaci podrške naše zemlje SAD Crnoj Gori uoči decembarskog sastanka kada će saveznici raspravljati o pozivu u NATO, kazala je pomoćnik sekretara za odbranu SAD Elis Slotkin u telefonskom razgovoru sa ministarkom odbrane Milicom Pejanović Đurišić.

Slotkin čestitala je ministru na uspješno realizovanim aktivnostima u okviru fokusiranog i intenziviranog dijaloga.

Poziv iz Pentagona uslijedio je nakon razgovora poptpredsjednika SAD, Džozefa Bajdena sa predsjednikom Vlade Milom Đukanovićem u ponedjeljak 14. septembra.

“Slotkin je ponovila poruke koje je saopštio potpredsjednik, naglašavajući da se radi o jasnom znaku podrške SAD Crnoj Gori uoči decembarskog sastanka kada će saveznici raspravljati o pozivu Crnoj Gori u NATO. Slotkin je takođe naglasila potrebu da Crna Gora nastavi sa neophodnim reformama koje će biti predmet procjenjivanja zemalja članica NATO-a u decembru”, saopšteno je iz Ministarstva.

Pejanović-Đurišić je izrazila zahvalnost za kontinuiranu pomoć Pentagona Crnoj Gori, ocjenjujući da će najnovija poruka potpune podrške iz Vašingtona dodati još više odlučnosti reformskim procesima u Crnoj Gori.

“Ministar je dodala da reforme neće prestati sa pozivnicom, i da će Crna Gora nastaviti posvećeno da ispunjava obaveze kako bi kao NATO članica mogla preuzeti potpunu odgovornost”, naglasili su u Ministarstvu.

 

1 komentar

  1. Hi! Do you know if they make any plugins to help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Thank you!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com