Krivokapić Medenici: Posebnu pažnju obratiti na slučaj radnika GP “Gorica” - Volim Podgoricu

Krivokapić Medenici: Posebnu pažnju obratiti na slučaj radnika GP “Gorica”

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je nakon prijema predstavnika radnika GP “Gorica” a.d. u stečaju uputio pismo predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici sa molbom da obrati posebnu pažnju na ovaj predmet, kako bi bio riješen u primjerenom roku.

Bivši radnici GP “Gorica“ a.d. u stečaju – Podgorica su 16. septembra informisali Krivokapića o svom veoma teškom položaju i egzistencijanim problemima u kojima su se našli zbog dugogodišnjeg neisplaćivanja zarada i neuplaćivanja doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje.

Kako je u GP „Gorica“ a.d. 2012. godine uveden stečaj, oni bi svoja potraživanja trebalo da naplate od prodaje imovine preduzeća, što je onemogućeno zbog višegodišnjeg sudskog spora oko vlasništva nad nekretninama između GP „Gorica“ a.d. u stečaju i Glavnog grada.

“Imajući u vidu dužinu trajanja spora, kao i važnost rješavanja egzistencijalnih problema oko 200 radnika i njihovih porodica, predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić se obratio Predśednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici sa molbom da obrati posebnu pažnju na ovaj predmet, kako bi bio riješen u primjerenom roku”, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

(cdm.me)

2 komentara

  1. I’m just writing to make you be aware of what a nice discovery my friend’s princess obtained viewing the blog. She noticed numerous issues, not to mention what it is like to possess an awesome coaching style to make most people completely learn about various grueling topics. You undoubtedly surpassed my expected results. Thanks for supplying such helpful, trusted, informative and in addition easy guidance on that topic to Kate.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com