Krivokapić Medenici: Posebnu pažnju obratiti na slučaj radnika GP “Gorica”

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je nakon prijema predstavnika radnika GP “Gorica” a.d. u stečaju uputio pismo predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici sa molbom da obrati posebnu pažnju na ovaj predmet, kako bi bio riješen u primjerenom roku.

Bivši radnici GP “Gorica“ a.d. u stečaju – Podgorica su 16. septembra informisali Krivokapića o svom veoma teškom položaju i egzistencijanim problemima u kojima su se našli zbog dugogodišnjeg neisplaćivanja zarada i neuplaćivanja doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje.

Kako je u GP „Gorica“ a.d. 2012. godine uveden stečaj, oni bi svoja potraživanja trebalo da naplate od prodaje imovine preduzeća, što je onemogućeno zbog višegodišnjeg sudskog spora oko vlasništva nad nekretninama između GP „Gorica“ a.d. u stečaju i Glavnog grada.

“Imajući u vidu dužinu trajanja spora, kao i važnost rješavanja egzistencijalnih problema oko 200 radnika i njihovih porodica, predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić se obratio Predśednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici sa molbom da obrati posebnu pažnju na ovaj predmet, kako bi bio riješen u primjerenom roku”, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

(cdm.me)

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close