PODGORICA: Nemanja Gazdić ubijen “volej” udarcima! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Nemanja Gazdić ubijen “volej” udarcima!

Vještak sudske medicine dr Miodrag Šoć konstatovao je   da pokojni Nemanja Gazdić nakon tuče nije imao povredu lijeve strane glave lica.

On je to izjavio juče u Višem sudu u nastavku suđenja četvorici Pljevljaka, koji pred vijećem sudije Šefkije Đeševića odgovaraju za smrt Gazdića.

Svjedoci su se ranije izjasnili da je konflikt počeo udarcima pesnice ili šake Milenka Golubovića u predjelu lijeve strane glave stradalog.

Milenko Golubović (24), Stefan Soković (18) i maloljetni O. G. (16) i J. O. ( 15) optuženi su da su 16. jula 2011. godine, ispred noćnog kluba pretukli Gazdića, koji je kasnije preminuo u Kliničkom centru.
Šoć je ostao pri ranijem nalazu  da je pokojni muškarac  zadobio najmanje dva odvojena udarca u glavu i da povrede na glavi sa smrtnom posljedicom nisu mogle nastati od pada na tvrdu podlogu.

Na pitanje odbrane Golubovića, advokata Nebojše Golubovića – da li su na tijelu pokojnog mladića postojale povrede na nogama, Šoć je kazao da nisu.

Šoć je ranije na pitanje odbrane Sokovića potvrdio da su povrede na Gazdiću mogle nastati na način kako je na rekostrukciji prikazao očevidac Danilo Đurović – „volej udarcima“…

Na sumnje Sokovićeve odbrane kako to da je njegov branjenik stajao sa lijeve strane, kako je to prikazano na rekonstrukciji, a da su povrede na desnoj strani Nemanjine glave,  Šoć je kazao: “Da,  moguće je, ukoliko je glava bila okrenuta u tu stranu”.

Odbrana Golubovića je tražila ponovnu rekonstrukciju, zbog toga što su, kako tvrde, u ranijoj učinjeni brojni propusti.

Sud će se  o tom predlogu izjasniti  naknadno.

Ranijom presudom,  Milenko Golubović  osuđen je 14, a Soković  na 13 godina zatvora. Maloljetni O. G. (16) tada je osuđen na 4, 6 godina robije, dok je  J. O.  oslobođen.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com