PODGORICA: Upis donirao 3,4 hiljade eura za đačku ekskurziju! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Upis donirao 3,4 hiljade eura za đačku ekskurziju!

Nevladina organizacija Udruženje priređivača igara na sreću Upis i društva koji su njeni osnivači i članice donirali su učenicima iz socijalno ugroženih porodica Osnovne škole “Božidar Vuković Podgoričanin” 3,4 hiljade eura za odlazak na đačku ekskurziju.

Predstavnici Upis-a i privredna društva koji su osnivači i članice tog udruženja, Lutrija Crne Gore, Džek Pot i Flash&As danas su, u prostorijama škole, donirali 3.410 eura za odlazak 22 učenika devetog razreda na ekskurziju.

Izvršni direktor Lutrije, Nebojša Božović, objasnio je da je učenike odabrao menadžment škole, jer dolaze iz porodica koje su nalaze u stanju socijalne potrebe.

Prema njegovim riječima, oni godinama sporovode slične aktivnosti.

“U tom periodu smo, kroz humanitarne akcije, finansiranje sportskih i drugih projekata pomogli sa više stotina hiljada eura razne vrste projekata“, naveo je Božović.

PR menadžerka Ministarstva prosvjete Marija Jovović, ukazala je da je to prva donacija koju finansira NVO sa osnivačkim društvima, da se obezbjeđuju sredstva za učenike devetog razreda koji idu na ekskurziju.

“Ovo je dobar primjer i poziv drugima NVO i privrednim društvima da pokažu svoje društveno odgovorno poslovanje i pomognu djeci koja se nalaze u stanju socijalne potrebe“, poručila je ona.

Direktorica škole, Ljubinka Nedić, rekla je da je odlazak na ekskurziju rijetka prilika za većinu učenika da upoznaju ljepote Crne Gore i da, kako je navela, žive one što uče.

“Zahvaljujući donaciji, učenicima je omogućeno to, kao i da osjete radost i druženje na petodnevnoj ekskurziji“, kazala je ona.

1 komentar

  1. Hi just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same results.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com