Jadran blizu Evrolige! - Volim Podgoricu

Jadran blizu Evrolige!

Identičnim rezultatom kao protiv Sabadelja u prvom kolu (7:6) Jadran Carine je savladao i drugu prepreku na putu do plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

Crnogorski šampion je bio bolji od Oradee, ali još nije obezbijedio prolaz, iako je na dobrom putu da turnir u Veroni završi na jednom od prva dva mjesta.

Ako Verona večeras ne savladala Sabadelj, Jadran će kolo prije kraja proslaviti prolaz. U slučaju da domaćin turnira savlada Špance, odluka će pasti sjutra u posljednjem kolu u kojem Jadran igra sa Veronom (u podne).

Novljani su odigrali još jedan neizvjestan meč. Vodili su sa 1:0, Oradea se potom odlijepila na plus dva (4:2), da bi tim Vladimira Gojkovića potom napravio seriju od 5:0 i u drugom minutu posljednje dionice poveo sa 7:4. Rumuni nisu dali gol ukupno 13 minuta i 41 sekundu – od sredine druge četvrtine do početka posljednje…

Trijumf je, ipak, morao da se zaradi tek na kraju – Oradea se primakla na 7:6 četiri minuta i 33 sekunde prije kraja, ali je Jadran izdržao.

Vlado Popadić je predvodio Jadran sa tri gola, Stefan Pješivac je postigao dva, a po jedan Aleksa Ukropina i Đuro Radović.

Oradea – Jadran Carine 6:7 (2:2, 2:1, 0:3, 2:1)

Verona – Bazen “Manara”. Sudije: Stavridis (Grčka), Mersije (Francuska).

Oradea: Pijetlović, Sabo, Negrean 3, Marković, Kjoveanu, Popoćiju 1, Đorđesku, Čupić 2, A. Kretu, Dunka, Minea-Andrei, Remes, D. Kretu.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 1, Popadić 1, Kovačić, Vidović, Moskov, Banićević, Janović, Radović 1, Ranđić, Petrovski, Pješivac 2, Popović.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com