1.000 šatora za oroteste 27. septembra! - Volim Podgoricu

1.000 šatora za oroteste 27. septembra!

Sedmicu uoči protesta Demokratski front pozvao je građane još jednom da  se u nedjelju popodne okupe na platou ispred Skupštine, i nakon što upute Vladi zahtjeve, tamo ostanu dok zahtjevi ne budu ispunjeni.

“Protest  DF-a  sljedeće nedjelje počeće u 18 sati na platou kod zgrade Skupštine Crne Gore. Kako Zakon o javnom okupljanju nalaže DF će sjutra, ili u utorak najkasnije, prijaviti policiji održavanje protesta“, saopštio je član Predsjedništva Demokratskog fronta i potpredsjednik Pokreta za promjene Branko Radulović u emisiji „Živa istina”, prenosi Antena M.

On je istakao da prema Ustavu, mirni protest  niko nema pravo da zabrani, tako da će u nedjelju 27. Vladi   uputiti svoje zahtjeve.

“Uveče je okupljanje oko 18 sati, tražićemo da održimo miroljubivi protestni miting. Kada se upute zahtjevi vrhu režima  ja ću, zajedno sa mnogim građanima koji to žele, ostati tu noć i neću se  pomjeriti dok se ne ispune zahtjevi“, najavio je on.

Prema njegovim riječima obezbijeđeno je preko 1.000 šatora i ostali inventar organizatore protesta je koštao oko 50 hiljada eura.

“Sve će koštati oko 40, 50 hiljada eura sa cijelom infrastrukturom. Šatori koštaju 10-15 eura, potpuno opremljeni. Moramo da imamo jednu kantinu malu, moramo da nađemo vodu, da plaćamo santarije, Službu za hitnu pomoć takođe. Nijesmo imali sponzore niti nas oni interesuju. Sponzori su svi građani“, dodao je on.

Radulović ne skriva da ga je razočaralo odbijanje gotovo svih opozicionih subjekata da se pridruže protestima. Takva reakcija opozicionara, je kako smatra, zapravo bježanje od javne odgovornosti.

Branko Radulović je istakao da ga je pogodio odlazak Miodraga Lekića iz DF-a.

“On je iskočio iz DF-a zato što nije želio proteste. On želi neki sasvim drugi politički angažman i drugo političko djelovanje. Ova njihova reakcija je bježanje, faktički, od javne odgovornosti. Mislite da je lako ići pod šator?“, pita član Predsjedništva DF-a.

Radulović je saopštio i da Andrija Jovićević  nije kandidat za novog lidera Demokratskog fronta ali   istakao i ko bi to mogao da bude.

“Taj lider biće školovaniji od mene, neće imati mrlje, mora biti pošteniji  i moralaniji od nas iz DF-a a to je teško. Taj lider će biti za Crnu Goru do kraja. Otvoren je konkurs. Jovićeviću želim svako dobro, međutim niti je razmatran a što se mene tiče poslije iskustva sa Lekićem, ne“, naglasio je on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com