DVIJE PARADE Na ulicama konjica, Beograd nadleće policijski helikopter - Volim Podgoricu

DVIJE PARADE Na ulicama konjica, Beograd nadleće policijski helikopter

Parada ponosa i Tranas parada biće održane danas u Beogradu. Početak šetnje planiran je za 12.20. časova. Organizacioni odbori Parade ponosa i Ponosa trans osoba saopštili su juče da su dobili odobrenje da njihovi skupovi u nedjelju budu održani u Beogradu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova istaklo da je obavezno da očuva javni red i mir, i da neće dozvoliti narušavanje bezbjednosti građana Srbije.

Centar grada obezbeđuju jake policijske snage, a čak i jedan policijski helikopter nadleće Beograd.

Član organizacionog odbora Ponos trans osoba Helena Vuković izjavila je da će se u nedjelju u Beogradu održati najavljena Trans parada u Pionirskom parku.

“Dobili smo potvrdu da je sve u redu i da nema problematičnih detalja”, rekla je Vuković. Iz organizacionog odbora Parade ponosa, koja je, takođe, zakazana za sjutra, rekli su Tanjugu da će taj skup održan.

paradabg

MUP je, u saopštenju dostavljenom medijima, naveo da će omogućiti poštovanje Ustava i zakona Srbije. U saopštenju se podsjeća da je MUP obavezan da snima i fotografiše sve javne skupove.

Početak skupa Ponos trans osoba zakazan je za nedjelju u 11 sati u Pionirskom parku, a okupljanje učesnika Parade ponosa planirano je u 12 sati kod zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, odakle će centralnim gradskim ulicama skup završiti na platou ispred Skupštine grada.

Kolona će se kretati od zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, ulicama Kneza Miloša, Kralja Milana, preko Terazija do Trga Nikole Pašića. Pozdravni govor održaće “prva kuma” Parade ponosa Beograd Biljana Srbljanović, a početak šetnje planiran je za 12.20.

Predstavnik Organizacionog odbora Goran Miletić rekao je da je atmosfera pred održavanje Parade ponosa bolja i opuštenija nego ranijih godina, kao i da je Nedjelja ponosa prošla bez ikakvih problema.

Inače, organizatori Parade ponosa rekli su da će učesnici koji žele da podrže oba skupa, to moći i da učine.

Učešće na beogradskom prajdu najavila je ministarka kulture i demokratije Švedske Alis Bah Kuhnke, koja boravi u dvodnevnoj posjeti Srbiji.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com