GOOD BYE LJETO FEST Pogledajte kako Podgoričani muljaju grožđe i ko je POBIJEDIO! - Volim Podgoricu

GOOD BYE LJETO FEST Pogledajte kako Podgoričani muljaju grožđe i ko je POBIJEDIO!

Blizanci Milenko i Miroslav Skrobanović iz zetskog sela Mojanovići, odnijeli su pobjedu na prvom crnogorskom takmičenju u muljanju grožđa na tradicionalan način koje je održano juče u okviru manifestacije “GOOD BYE LJETO FEST”  u Vrtnom centru Kalia na Cijevni.
Oni su osvojili nagradni vaučer za dvije osobe podgoričkoh “Plantaža”, koje su bile pokrovitelj ovog takmičenja.
Takmičilo se pet ekipa a imali su zadatak da u roku od pet minuta što brže donesu gajbe sa grožđem do buradi, uspu grožđe, izuju se i izmuljaju ga što je više moguće.
Kada je voditelj oglasio početak atmosfera se zapalila, gledaoci su navijali za svoje favorite, a, iako su bili najmlađi, Milenko i Miroslav su bili najbrži i prvi su ubacili grožđe u bačvu i uskočili da muljaju.
Svi takmičari su se dobro oznojili trudeći se da gaženjem naprave što više grozdanog soka, i nakon takmičenja su rekli da uopšte nije bilo lako.
Stručni žiri u kojem je glavnu riječ imao predstavnik “Plantaža” odlučio je da nagradu dodijeli Milenku i Moroslavu koji su branili boje podgoričke kompanije Nikić digital. U konkurenciji su bile ekipe “Kalije”, Plesnog kluba “Džet set”, “Plantaža” i Portala Volim Podgoricu.
Osim dobre zabave za koju su bili zaduženi glumac Sejfo Seferović i člannovi “Džet seta”, juče su uručene nagrade NAJLJEPŠA BAŠTA PODGORICE 2015. i NAJLJEPŠI BALKON PODGORICE 2015, kao i specijalna nagrada ŽENA LAVICA 2015.
Domaćin manifestacije Miloš Golubović, vlasnik i izvršni direktor Vrtnog centra Kalia, uručio je nagrađenima poklon vaučere, Turistička organizacija Podgorice dodijelila je diplome, a Nikić digital se postarao da sve njihove bašte ovjekovječe na majicama koje će s ponosom nositi.
 
Nagradu  NAJLJEPŠA BAŠTA PODGORICE 2015. osvojila je Snežana Vuković iz Zete, inače majka petoro djece.
– Nagrada je otišla u prave ruke, ženi koja je pravi primjer kako se dobrom voljom, velikim radom i sa mnogo ljubavi sve može postići. Vukovići, ne samo da podižu petoro djece, nego imaju najljepšu baštu i uspješo se bave poljoprivredom, kazala je PR manifestacije Vesna Radojević.Drugo i treće mjesto pripli su Draženu Popoviću iz Zete i Lidijai Simonović sa Zabjela a nagradu NAJLJEPŠI BALKON PODGORICE osvojila je Indira Pupović sa Starog aerodroma.

Specijalna nagrada ŽENA LAVICA  pripala je MajI Lađić Maraš iz Zete, majci troje djece, do kojih je jedno sa posebnim potrebama, koja, kako je obraloženo prilikom dodjele nagrade, sa nevjerovatnom posvećenošću, hrabrošću i optimizmom korača kroz život – kao prava lavica. Maja sa uspjehom vodi svoje domaćinstvo, podiže djecu, bavi se poljoprivredom, a Udruženje preduzetnica Crne Gore dodijelilo joj je priznanje. Predsjednica udruženja Edita Dautović obrazložila je da je Maja svojim predzetničkim duhom od svog domaćinstva napravila pravu preduzetničku jedinicu.

Organizatori su najavili da će manifestacija postati tradicionalna.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com