I trofejni atletičar Danijel Furtula se pridružio kampanji za NATO - Volim Podgoricu

I trofejni atletičar Danijel Furtula se pridružio kampanji za NATO

Crna Gora se nakon sticanja nezavisnosti ponovo nalazi na svojevrsnoj prekretnici i zato je bitna vidljiva podrška svih kojima je država u srcu i zbog koje su složni da kažu DA ulasku u NATO, poručio je crnogorski atletski reprezentativac Danijel Furtula.

On je, u blogu na sajtu natomontenegro, rekao da se Crna Gora ponovo nalazi na svojevrsnoj
prekretnici, kao i mnogo puta do sada u svojoj bogatoj istoriji i da se mora donijeti odluka da li izabrati članstvo u NATO.

“Odluku treba donijeti sigurno, mudro i hrabro, a Crnoj Gori nikad nije nedostajalo ni mudrosti, ni hrabrosti u svim važnim trenucima. Zato je i veoma bitna ovako vidljiva podrška svih nas kojima je Crna Gora u srcu i zbog koje smo složni da kažemo DA ulasku u NATO”, poručio je Furtula, državni rekorder u olimpijskoj disciplini bacanje diska.

On smatra da Crna Gora to zaslužuje jer joj pripada mjesto među najboljima.

“Kao sportista i olimpijac znam koliko je značajno kada si u društvu najboljih. Biti sa najboljima znači podići sebe, svoj kvalitet, vrijednosti i očekivanja. Baš kao i u sportu, dati sve od sebe i prevazići sebe u najtežim trenucima”, kazao je Furtula.

On je naveo da se sportom bavi od ranog djetinjstva, a da je atletika petnaeste godine njegov životni i profesionalni izbor.

Furtula je kazao da svaki veliki uspjeh u sportu, kao i u životu, mnogo pruža, ali i mnogo traži od čovjeka.

On je rekao da vrhunski sportista mora biti potpuno posvećen svom pozivu i postavljenom cilju, da je to njegova glavna obaveza, na uštrb svih ostalih, čak uključujući i odricanje od nekih trenutaka ličnog zadovoljstva

“Ali, svaki ostvareni značajni rezultat nije zasluga samo jednog čovjeka – sportiste, već čitavog tima koji stoji iza njega i kome taj sportista pripada: porodica, klub,treneri i još niz drugih”, rekao je Furtula.

On je kazao da se početkom 2011. godine, nalazio na prekretnici karijere i morao da donese veoma važnu odluku, koje su uvijek najteže.

“Trebalo je izabrati da li da ostanem u sredini koju volim, u kojoj sam rođen i u kojoj sam živio sa porodicom i prijateljima, ili da učinim korak naprijed i da podignem kriterijume i sebi i drugima kako bih postigao još više i usredsredio se da osvojim ono što predstavlja san svih sportista širom planete – olimpijsku medalju”, kazao je Furtula.

On je naveo da je taj cilj sebi postavio od trenutka kada je prvi put uzeo disk u ruke.

Furtula je rekao da je to ideja vodilja koja ga nosi i pokreće na svakom treningu, na pripremama i na svim takmičenjima na kojima brani boje svoje države.

“Kažem svoje jer se ponosim Crnom Gorom. Za mene je ona najljepša zemlja na svijetu, domovina svih nas i kraljica među zemljama. Baš kao što je atletika kraljica svih sportova”, istakao je Furtula.

On je kazao da je kao učesnik Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu upoznao mnogo vrhunskih sportista koji dolaze iz velikih i malih evropskih zemalja sa dugom tradicijom ulaganja u sport i postizanja zavidnih rezultata.

Furtula je kazao da su većina tih zemalja članice Alijanse i uživaju benefite koje članstvo donosi, a koji se odražavaju na stvaranje ekonomski bogatije, stabilne i sigurne države, pa samim tim donosi i mogućnosti većeg ulaganja u sport.

“A bez finansijskih i materijalnih ulaganja sport ne može ni opstati, a kamo li napredovati. Bez političke, bezbjednosne, spoljne i unutrašnje stabilnosti jednog društva, koju donosi članstvo u
Alijansi, sport kao kruna društvenih vrijednosti nema perspektivu. To je činjenica kojoj svi odgovorni ljudi i sportisti u Crnoj Gori moraju pogledati u oči”, rekao je Furtula.

On je naveo da je NATO tim, onih koji kontinuirano postižu dobre rezultate i koji se po tome izdvaja od ostalih.

“Crna Gora može i treba da bude dio tog tima za dobrobit svih svojih građana koji zaslužuju najbolje. Zato jasno dajem svoj glas podrške za ovakav tim i za Crnu Goru kojoj pripada
mjesto u tom društvu”, kazao je Furtula.

29 komentara

  1. I really love your website.. Great colors & theme.
    Did you create this amazing site yourself? Please reply
    back as I'm attempting to create my own website and would love
    to find out where you got this from or what the theme is named.
    Appreciate it!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com