MONTENEGRO ERLAJNZ: Nije tačno da nemamo pilota - Volim Podgoricu

MONTENEGRO ERLAJNZ: Nije tačno da nemamo pilota

Nakon što je kompanija Montenegro Airlines sinoć otkazala let iz Podgorice za Beograd i obrnuto, u javnosti su se pojavile spekulacije da je nacionalna avio kompanija u problemima jer su navodno neki piloti dali otkaz. Međutim, iz kompanije su demantovali te informacije i naglasili da su piloti na odmoru.

Naime, odgovarajući na pitanje CdM-a da li su tačne informacije da je određeni broj pilota napustio Montenegro Airlines iz kompanije su negirali te tvrdnje i naglasili da piloti koriste godišnji odmor do polovine oktobra.

“Od juna, kada i počinje glavna sezona piloti su u punom kapacitetu odradili besprekorno ljetnju sezonu i trenutno se piloti sa čijim imenima se spekuliše u dijelu medijskih krugova nalaze na godišnjem odmoru do 14. oktobra 2015. godine”, kazali su CdM-u iz MA.

Takođe, u komapniji tvrde da nije tačna ni spekulacija da je sinoćnja rotacija Podgorica-Beograd-Podgorica otkazana zbog manjka pilota.

“Razlog je bio zdrastveni problem. Pilot koji je imao let iz Kopenhagena trebalo je da preuzme let Podgorica-Beograd. Međutim zbog zdravstvenih razloga to nije mogao da učini. Dežurni pilot već je bio raspoređen, a slobodne ekipe nam nijesu bile dostupne. Tako da nam nije preostalo ništa drugo već da otkažemo let”, pojasnili su iz MA i dodali da su jutros letovi ka i od Beograda realizovani, te da su svi putnici prevezeni.

Podsjećamo da je sinoć iz MA saopšteno da su letovi Podgorica-Beograd i Beograd-Podgorica otkazani iz „operativnih razloga”.

“Otkazivanje letova je svakodnevna pojava u vazduhoplovstvu, jer i ljudi i vazduhoplovi mogu da zakažu ali se bezbjednost nipošto ne smije dovoditi u pitanje”, istakli su za CdM iz Montenegro Airlinesa.

Na kraju iz Montenegro Airlinesa su ponovili da je u ovoj sezoni realizovan veliki broj letova  i zabilježeni izuzetni rezultati u broju prevezenih putnika.

„Trend punih letova nastavlja se i u septembru”, zaključili su u MA.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com