Zećani bez struje, vlasnici zabranili pristup majstorima EPCG! - Volim Podgoricu

Zećani bez struje, vlasnici zabranili pristup majstorima EPCG!

Vlasnici preko čijih nepokretnosti prelazi dalekovod nijesu dozvoli prilaz ekipama Elektroprivrede,  tako da će 70 odsto područja Gornje Zete, Golubovaca i Barutane, kao i dio naselja u kojem se desio kvar, biti bez struje!

-Danas u 11h i 26 min, uslijed atmosferskog pražnjenja došlo je do prekida zaštitnog užeta na DV 35kV “Zagorič-Gornja Zeta”, zbog čega je nastao prekid u snabdijevanju električnom energijom kompletnog područja Zete, Lješanske nahije, kao i vodoizvorišta “Bolje sestre” kojim se napaja Regionalni vodovod za crnogorsko primorje, saopšteni je iz EPCG.

Ekipe EPCG odmah su izašle na teren u cilju sanacije kvara, ali vlasnici preko čijih nepokretnosti prelazi ovaj dalekovod to nijesu dozvoli, iako na to nemaju pravo osnovom Zakona o energetici.

EPCG je, kako se navodi, uradila što je u njenoj moći, obavijestila energetskog inspektora i MUP, međutim dok ne dobije odobrenje nadležnog organa, EPCG ne može pristupiti sanaciji kvara, koji bi inače, da nije došlo do problema sa zabranom pristupa bio saniran za tridesetak minuta. Tako će do sjutra, bez električne energije biti oko 70 odsto područja Gornje Zete, Golubovaca i Barutane, kao i dio naselja u kojem se desio kvar, a gdje se ne dozvoljava pristup ekipama EPCG.

EPCG je uspjela da alternativnim putem obezbijedi napajanje vodoizvorišnih pumpi sa koga se napaja Regionalni vodovod za crnogorsko primorje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com