BAR: Od pet osoba zaplijenjeno pek kilograma eksploziva, pištolji, municija - Volim Podgoricu

BAR: Od pet osoba zaplijenjeno pek kilograma eksploziva, pištolji, municija

Policijski službenici su na osnovu operativnih podataka pretresli više objekata u Ostrosu i Baru, i od pet osoba oduzeli pet kilograma eksploziva, četiri pištolja i veću količinu municije.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, kod P.B. iz Bara pronađeno je i oduzeto pet kilograma različitog eksploziva (2 kg privrednog eksploziva “salama” i 3 kg miješanog eksploziva), pet komada inicijalnih kapisli, i tri metra sporogorećeg štapina.

Policijski službenici su kod B.D. iz Bara pronašli i oduzeli pištolj marke “CZ M 57”, cal. 7,62 mm, sa okvirom i osam komada municije cal. 7,62 mm, za što je ovo lice posjedovalo oružni list sa isteklim rokom važenja.

Kod B.C. iz Bara pronađeno je i oduzeto tri komada puščane municije kal 7,62 mm, jedan metak kal 8 x 57, 10 komada municije kal 7,65 mm, i 12 patrona za lovačku pušku.

Osim toga, policijski službenici su kod O.Lj. iz Bara pronašli i oduzeli pištolj marke “Pietro Beretta” cal. 7,65 mm sa dva okvira i sedam komada municije cal 7,65 mm, pištolj marke “CZ M 57” cal. 7,62 mm sa okvirom i osam komada municije cal. 7,62 mm, kutiju sa 42 komada municije cal 7,62 mm, i kutiju sa 36 komada municije cal 7,65 mm.

Kod I.Č. iz Bara pronađeni su i oduzeti pištolj marke “CZ M 57” cal. 7,62 mm sa dva okvira i šest komada municije kal 7,62 mm, i kutija sa 25 komada municije cal 7,62 mm.

Navedena lica su dovedena u prostorije CB Bar.

O događajima je upoznato Osnovno državno tužilaštvo u Baru.

“Zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Baru se izjasnio da će se u vezi sa pronalaskom eksploziva, inicijalnih kapisli i sporogorećeg štapina kod P.B. naknadno izjasniti, dok se izjasnio da se protiv B.C, O.Lj. I.Č. podnese krivična prijava zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Službenici CB Bar će protiv B.D. Područnom organu za prekršaje u Baru podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupku zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

(CdM)

2 komentara

  1. I have a hard time describing my thoughts on content, but I really felt I should here. Your article is really great. I like the way you wrote this information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com