DF prijavljuje proteste policiji - Volim Podgoricu

DF prijavljuje proteste policiji

Predstavnici  Demokratskog fronta (DF) danas će podgoričkom Centru bezbjednosti predati prijavu za građanske proteste 27. septembra, kada ističe rok za prijavu skupa ispred Skupštine Crne Gore.

Zakonom o javnim okupljanjima propisano je da organizator mora da podnese prijavu najkasnije pet dana uoči mirnog okupljanja, a rok za prijavu ističe danas.

Prijava mora da sadrži podatke o cilju okupljanja, mjesto, dan i vrijeme održavanja, zatim podatke o broju redara i procjenu o broju učesnika.

Iz Demokratskog fronta najavljeno je da će građanski protesti trajati do pada kabineta premijera Mila Đukanovića i formiranja prelazne Vlade koja bi organizovala demokratske izbore, a demonstracije bi trebalo da budu održane ispred zgrade parlamenta.

Funkcioner DF-a Branko Radulović nedavno je najavio da se demonstranti neće razilaziti sve do pada Vlade, poručujući i da su organizatori obezbijedili hiljadu šatora. On  je dodao da, prema Ustavu, mirni protest niko nema pravo da zabrani, navodeći da će organizatori  u nedjelju 27. Vladi uputiti svoje zahtjeve.

Zakonom o javnim okupljanjima propisano je da demonstranti moraju biti udaljeni najmanje 50 metara od  objekata Skupštine, Predsjedništva, Vlade i Ustavnog suda, koji su u neposrednoj blizini.

Predviđeno je i da se, između ostalog, skup može zabraniti ukoliko ugrožava bezbjednost saobraćaja kao i  u javnom saobraćaju, ukoliko je nemoguće dodatnim mjerama obezbijediti privremenu izmjenu režima saobraćaja.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com