PODGORICA: Misli globalno, vozi lokalno! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Misli globalno, vozi lokalno!

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, uz podršku EU Info Centra, i u saradnji sa Ministarstvom turizma i održivog razvoja, Glavnim gradom Podgorica i opštinama Bar i Nikšić, organizuje Evropsku nedjelju mobilnosti u Crnoj Gori od 16. do 22. septembra 2015.

Povodom Međunarodnog dana bez automobila danas će biti organizovana biciklistička vožnja “Misli globalno, vozi lokalno” – vožnja počinje okupljenjem ispred EU info centra, ul. 19 decembra br. 8 u 17 časova.

Svi učesnici vožnje ujedno učestvuju i u nagradnoj igri, a pobjednik će biti svečano izvučen na kraju rute, na Trgu Republike oko 18.30 časova. Dodjelu će voditi mlada crnogorska umjetnica Katarina Bogićević.

U okviru Međunarodnog dana bez automobila, dio centra Podgorice (ulice Slobode, Bokeška, Njegoševa i Vučedolska) danas je zatvoren za automobile od 7 do 19 časova.

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori izražava naročito zadovoljstvo što su organizaciju ove tematske nedjelje podržale i lokalne NVO „Biciklo.Me“ i „Naša akcija“.

Evropska nedjelja mobilnosti (ENM) je godišnja kampanja koja ima za cilj podizanje svijesti evropskih građana o važnosti upotrebe javnog prevoza, bicikala i pješačenja.

Ova nedjelja će se obilježiti od 16. do 22. septembra u preko 2000 evropskih gradova.

Ovogodišnji slogan kampanje “Izaberi. Promijeni. Kombinuj.” ima za cilj da navede građane da koriste razne vidove prevoza prilikom putovanja.

Tema multimodalnosti osmišljena je kako bi podstakla ljude da razmišljaju o različitim mogućnostima za prevoz koje im stoje na raspolaganju, i da odaberu pravi način prilikom putovanja, pozivajući ih da kombinuju razne načine prevoza što često može dovesti i do bržeg i prijatnijeg putovanja.

(vijesti.me)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com