Pljevlja: Inspekcija utvrdila: G.P. i J.Đ. nijesu otrovani u hotelu! - Volim Podgoricu

Pljevlja: Inspekcija utvrdila: G.P. i J.Đ. nijesu otrovani u hotelu!

Nakon što su prije dva dana G.P. i J.Đ. iz Pljevalja, koje su se liječile u Kliničkom centru Crne Gore od posljedica trovanja na svadbi, tvrdile da je trovanje nastalo od hrane koju su uzeli u hotelu “Pljevlja”, sanitarni inspektori su tokom kontrole utvrdili da taj ugostiteljski objekat zadovoljava higijensko-sanitarne uslove, te time opovrgli njihove tvrdnje.

Na osnovu epidemiološkog izvještaja, inspektori su obaviješteni da se radi o kućnoj infekciji.

Higijensko-sanitarni uslovi u restoranu i kuhinji hotela “Pljevlja” u Pljevljima su zadovoljavajući, zaključak je inspekcijskog pregleda koji je juče izvršio sanitarni inspektor povodom hospitalizacije osmoro osoba zbog trovanja salmonelom na svadbi 13. septembra.

Na osnovu epidemiološkog izvještaja, kako je Dnevnim novinama saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, inspektori su obaviještni da je riječ o kućnoj infekciji, jer su sve osobe kod kojih su se javili simptomi trovanja bila na prosidbi u kući mlade, dok među gostima sa svadbe, iz hotela “Pljevlja” nije bilo slučajeva trovanja.

“Dana 22.9.2015. godine sanitarni inspektor je izvršio inspekcijski pregled restorana i kuhinje hotela “Pljevlja” u Pljevljima i tom prilikom konstatovao da su higijensko-sanitarni uslovi u objektu zadovoljavajući, da su proizvodi zatečeni u prometu uredno deklarisani, ispravnih rokova upotrebe i odgovarajućih senzorskih svojstava, da se čuvaju na propisan način i pod odgovarajućim uslovima, daje objekat kompletno klimatizovan i renoviran i da se poštuju i sprovode HACCP principi”, istakli su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Jedna osoba je, kako su rekli, zatečena bez dokaza o izvršenom zdravstvenosanitarnom pregledu, te joj je izrečena novčana kazna putem prekršajnog naloga u iznosu od 150 eura, u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

“Dana 30.3.2015. godine u restoranu i kuhinji hotela “Pljevlja” izvršeno je uzorkovanje hrane i briseva i svi uzeti uzorci i brisevi bili su higijenski ispravni. Uzorkovanje i analizu izvršila su stručna lica Instituta za javno zdravlje Podgorica, a po nalogu Zdravstveno-sanitarne inspekcije. Dana 22.09.2015. godine Higijensko-epidemiološka služba JZU Dom zdravlja dostavila je Upravi za inspekcijske poslove PJ Pljevlja epidemiološki izvještaj, što je i ina- če bila praksa u svim slučajevima trovanja hranom. Na osnovu epidemiološkog izvještaja, inspektori su obaviješteni da se radi o kućnoj infekciji, jer su sva lica kod kojih su se javili simptomi trovanja bila na prosidbi u kući mlade, dok među gostima sa svadbe, iz hotela “Pljevlja” nije bilo slučajeva trovanja”, navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, priču o trovanju na svadbi 13. septembra Dnevnim novinama su ispričale pacijentkinje G.P. i J.Đ. koje se liječe na Infektivnom odjeljenju KCCG. One su bile kategorične da je trovanje nastalo od hrane koju su uzeli u hotelu “Pljevlja”, te da će najvjerovatnije tužiti vlasnika Predraga Cvijovića.

Cvijović je, međutim, njihovu priču nazvao besmislicom, idiotizmom, smicalicama, navodeći da su svi koji su imali ozbiljne stomačne probleme prije dolaska u hotel bili u kući mlade.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com