Previranja unutar DF-a: Fuštić: Ako ne uspiju protesti, lideri DF-a da se povuku iz politike! - Volim Podgoricu

Previranja unutar DF-a: Fuštić: Ako ne uspiju protesti, lideri DF-a da se povuku iz politike!

Predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Bijelom Polju Slavko Fuštić potvrdio je u izjavi za Pobjedu da je podnio ostavku na tu funkciju i napustio NOVU. Fuštić je istovremeno najavio da će na prvoj narednoj sjednici lokalnog parlamenta vratiti odbornički mandat listi sa kojeje izabran.

Kao razlog za okakav potez Fuštić je naveo pismo koje je pokušao da uputi Predsjedništvu Demokratskog fronta, za koje u vrh tog političkog saveza, kako tvrdi, niko nije htio ni da čuje.

On je Pobjedi kazao da, mimo njega, niko od dvije trećine članova Opštinskog odbora, koji su potpisali pismo, nije podnio ostavku, već da su potpisom samo dali podršku stavovima iznešenim u tom dopisu.

U pismu, u koje je Pobjeda imala uvid, Fuštić i većina bjelopoljskog odbora NOVE su zahtijevali da poslanici i odbornici DF-a osim onih u Beranama i Kolašinu najkasnije do početka protesta zakazanih za 27. septembar podnesu ostavke i trajno napuste Skupštinu Crne Gore i lokalne parlamente.

U pismu je traženo da se poslanici DF-a i rukovodioci protesta prije njihovog početka javno obavežu da će, u slučaju njihovog neuspjeha, izaći iz politike.

„Razlog organizovanja vanparlamentarne borbe je taj što je u Skupštini Crne Gore nemoguće ostvariti bilo koji interes opozicije u skladu sa zahtjevima protesta. Zbog toga ne postoji nijedan razlog da poslanici Demokratskog fronta ostanu u Skupštini… Moramo biti iskreni prema građanima, tako da oni koji na naš protest dođu moraju dobiti ili prelaznu vladu ili nove ljude na čelu opozicije“, naveo je Fuštić u pismu.

Taj dopis, kako je Fuštić naveo u obrazloženju svoje ostavke, ima podršku dvije trećine članova Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Bijelom Polju. Zahtjeve iz pisma Fuštić je Predsjedništvu DF-a iznio i usmeno na sjednici predsjednika opštinskih odbora svih konstituenata DF-a, ali ni tada nije dobio odgovor.

Kaže da je na toj sjednici slične zahtjeve, u nešto blažoj formi, iznio i predsjednik Opštinskog odbora Nove iz Berana Radojica Zivković, koji je takođe ostao bez odgovora.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com