UHAPŠEN ŽARKO PAVIĆEVIĆ! - Volim Podgoricu

UHAPŠEN ŽARKO PAVIĆEVIĆ!

Bivši gradonačelnik Bara Žarko Pavićević je uhapšen jutros u Baru po nalogu Specijalnog tužilaštva.

Uz Pavićevića je uhapšena i bivša direktorka Zavoda za izgradnju Bara Danijela Krković, saznaje CdM.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je Pavićević uhapšen zbog o sumnje da je izvršio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

“Uhapšena je i Danijela Krkotić iz Bara, zbog sumnje da je izvršila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja i krivično djelo falsifikovanje službene isprave”, naveli sui z Tužilaštva.

Prema saznanjima CdM-a u toku je saslušanje Krković u Tužilaštvu, a nakon nje biće saslušan i bivši predsjednik Opštine.

Podsjetimo, Dnevne novine su krajem jula pisale da je u toku više odvojenih istraga za višemilionske malverzacije, koje su ušle u završnicu, a koje se odnose na Pavićevića i bivšeg predsjednika opštine Budva Rajka Kuljače.

Najavljeno je da će u krivičnim prijavama biti obuhvaćena i imena pojedinih saradnika bivših predsjednika opština.

U aprilu su mediji objavili da je  Osnovno državno tužilaštvo u Baru sve predmete protiv bivšeg predsjednika opštine Žarka Pavićevića predalo kolegama iz Specijalnog tužilaštva za borbu protiv korupcije.

Tu informaciju potvrdio je osnovni državni tužilac Milenko Magdelinić, objašnjavajući da su u pitanju predmeti u kojima postoje indicije da je riječ o koruptivnim krivičnim djelima.

Magdelinić je naveo da se radi o više predmeta koji su iz barskog Tužilaštva upućeni specijalnom tužiocu Đorđini Nini Ivanović.

Kako je objasnio, radi se o višemilionskim potraživanjima iz perioda kada je Pavićević bio predsjednik opštine i ujedno većinski vlasnik privatne firme Zavod za izgradnju Bara.

Podsjećamo, i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS je ranije Specijalnom državnom tužiocu za korupciju i organizovani kriminal podnijela krivičnu prijavu protiv Pavićevića i više povezanih lica zbog sumnje da su na organizovan način zloupotrijebili službeni položaj u cilju probavljanja protivpravne imovinske koristi.

Ključne riječi:

 

Podsjetimo, Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS je ranije Specijalnom državnom tužiocu za korupciju i organizovani kriminal podnijela krivičnu prijavu protiv Pavićevića i više povezanih lica zbog sumnje da su na organizovan način zloupotrijebili službeni položaj u cilju probavljanja protivpravne imovinske koristi.

Tokom dana se očekuje i informacija iz Tužilaštva o tačnom razlogu privođenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com