Baranin pozvan na informativni razgovor zbog protesta Fronta! - Volim Podgoricu

Baranin pozvan na informativni razgovor zbog protesta Fronta!

Baranin Vladimir Tomović objavio je na svom Facebook profilu da ga je policija danas pozvala na razgovor zbog protesta Demokratskog fronta, koji su zakazani u nedjelju.

Tomović je potvrdio “Vijestima” da je policija donijela poziv za njega i brata, u kome citiraju član Zakonika o krivičnom postupku prema kome se “mogu pozvati građani radi prikupljanja obavještenja o krivičnom djelu i učiniocu”.

“Pitao sam o čemu se radi, on je rekao da ne zna, pa kad sam odbio da ga primim, pozvao je kolegu  koji mu je rekao da je to zbog protesta”, ispričao je Tomović “Vijestima”.

On je kazao da nije ni planirao da ide na ”te skupove jer ga politika ne zanima”, ali priznaje da je ranije učestvovao na svakom protiv vlasti.

“Ali ne postoji policajac koji će da me spriječi da odem na skup, a pridružiće mi se brat, otac i društvo. Ovo je kao  u Titovo vrijeme, kao u filmu “Tri karte za Holivud”, kad policajac hapsi brata  iz Amerike”, naveo je  Tomović.

On je rekao da vjeruje da to ima veze što se izjašnjava kao Srbin. “Nijesu me pustili na rukometnu utakmicu Srbija-Crna Gora u Baru, iako sam imao validno kupljenu kartu. Sve je to od momenta kad sam na ragbi utakmici slušao crnogorsku himnu sa tri prsta na srcu. Primjećujem da postoji neka hajka na mene. Crna  nam je država ako sam im ja opasnost”, naveo je  Tomović, koji je član crnogorske ragbi reprezentacije.

Tomović  je, kaže, uslovno osuđen jer je u Baru oteo zastavu Hrvatske, na smotri izviđača. “Ne može hrvatska zastava kroz moj grad”, dodaje on. Lider PzP i član Predsjedništva DF Nebojša Medojević kazao je da oni nemaju prijave građana i simpatizera da ih policija poziva na razgovor zbog protesta. “Nemamo takve informacije, ali vidimo da je velika panika i nervoza”, rekao je  Medojević.

 Policija: Takve smo pozivali i uoči Parade ponosa

Uprava policije potvrdila je sinoć da uoči protesta DF-a saslušava osobe za koje procijeni da  mogu izazvati incidente na javnim skupovima, navodeći da to nema političku konotaciju.

“Obavljanje informativnih razgovora sa licima koja su iz određenih razloga u ovu svrhu pozivana u policijske prostorije se ni u kom slučaju ne zasnivaju na eventualnoj političkoj opredijeljenosti ili podršci ovih lica Demokratskom frontu ili bilo kojoj političkoj ili nekoj drugoj grupaciji. Naime, službenici Uprave policije MUP-a, u sklopu preventivnih aktivnosti, obavljaju informativne razgovore sa licima koja su u ranijem periodu procesuirana za krivična djela ili prekršaje u vezi sa nasiljem na javnim skupovima, sportskim i drugim manifestacijama, napadima na policijske službenike i druge slične delikte, kao i sa licima koja su u ranijem periodu dovođena u vezu sa činjenjem ovih delikata. Takođe, policijski službenici su informativne razgovore sa licima sklonim nasilju i neredima u preventivne svrhe obavljali i u prethodnom periodu, pred održavanje skupova koji nisu politički, kao što je to recimo bila Povorka ponosa u Podgorici”, navodi se u odgovoru UP.

Za sada protest samo u Podgorici

DF je za sada prijavio protest samo u Podgorici, iako je bilo najava da će biti održani paralelni protesti i u drugim gradovima.

“I ranije su postojale inicijative da to budu opštine gdje je korupcija veoma izražena.

Još nijsmo definitovno dogovorili koja su to mjesta, za sada radimo na protestu u nedjelju i važno nam je da se okupi što više građana. Očekujemo ih sa sjevera i juga, iz svih opština,” rekao je “Vijestima” član Predsjedništva DF Nebojša Medojević.

6 komentara

  1. An impressive share, I just now with all this onto a colleague who was conducting a small analysis within this. And hubby in truth bought me breakfast simply because I uncovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx with the treat! But yeah Thnkx for spending plenty of time to debate this, I’m strongly regarding this and really like reading on this topic. If possible, as you become expertise, do you mind updating your site with a lot more details? It is highly of great help for me. Big thumb up just for this text!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com