Kuerten: Novak može da stigne Federera! - Volim Podgoricu

Kuerten: Novak može da stigne Federera!

Trostruki pobjednik Rolan Garosa, Brazilac Gustavo Kuerten ubijeđen je u dominaciju Novaka Đokovića u naredne tri sezone.

“Očekujem da će Đoković u naredne tri sezone osvojiti najmanje još šest grend slem titula i da će se primaći Rodžeru Federeru, koji je sa 17 najvećih pehara najuspješniji u istoriji tenisa. To za Đokovića ne bi trebalo da pretstavlja problem, jer nema konkurenciju. On u ovoj konkurenciji može da dobije meč i kada odigra na 80 odsto od maksimuma, a na početku sezone sam prognozirao da će da osvoji tri grend slem titule u ovoj godini.

Za razliku od Đokovića, Kuerten ne vjeruje u “kralja šljake”, Španca Rafaela Nadala.

“Mislim da je vjerovatnoća da on opet bude svjetski broj jedan veoma mala, a još je manja da se domogne nove grend slem titule. Nadal da bi osvojio najveći trofej mora u svakom meču da odigra na 100 odsto, a smatram da on to više neće moći i da će ostati na 14 grend slem titula. Uporedio bih njegovu situaciju sa mojom, jer nakon prve operacije ja sam za 20 odsto bio gori igrač. No, njega nikada ne treba otpisati, mada smatram da još jedino Endi Marej može da bude konkurencija Đokoviću, jer Federer i Nadal više ne mogu dostići njegov nivo igre”, zaključio je Kuerten

(vijesti.me)

3 komentara

  1. Impressive content! I actually taken pleasure in all the analyzing. I’m hoping to share a good deal more from your website. You will find you got impressive look and additionally ideas. I’m now very shocked in this particular information and facts.

  2. Oh my gosh goodness! a tremendous write-up dude. Thanks Nevertheless I’m experiencing subject along with r rss or atom . Don’t know why Unable to sign up for this. Is there anybody obtaining equivalent rss disadvantage? Anyone who is aware of kindly reply. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com