ZBOG BLOKADE GRANICA: Ugrožen početak ABA lige - Volim Podgoricu

ZBOG BLOKADE GRANICA: Ugrožen početak ABA lige

Prvi problemi mogli bi da se pojave već 2. oktobra kada bi Igokea, koju trenira Željko Lukajić i ima nekoliko srpskih košarkaša, trebalo da gostuje Cedeviti.

Nakon najnovijih mjera Vlada Srbije i Hrvatske, a posebno odluke Hrvatske da u zemlju ne dozvoli ulazak državljanima Srbije, ugrožen je početak takmičenja u regionalnoj ABA košarkaškoj ligi zakazan za 1. oktobar.

U ligi učestvuju tri hrvatska i četiri srpska kluba, a skoro svi klubovi imaju u ekipi igrače sa srpskim pasošem.

Prvi hrvatsko-srpski duel zakazan je za 6. oktobar kada bi Crvena zvezda trebalo da gostuje u Zadru, a prvi problemi mogli bi da se pojave već 2. oktobra kada bi Igokea, koju trenira Željko Lukajić i ima nekoliko srpskih košarkaša, trebalo da gostuje Cedeviti.

Takođe, Crvena zvezda je trenutno u Zadru gdje učestvuje na pripremnom turniru, a zbog “blokade” članovi rukovodstva u četvrtak ujutro nisjeu mogli da otputuju u Hrvatsku. Ekipa je u Zadar otputovala prije uvođenja kontramera i novih zabrana sa hrvatske strane.

(kurir.rs)

1 komentar

  1. Don, congratulations on a solid race and a positive step towards your comback and preparation towards Atlanta. I suspect that you will find the temps a tad different at your next race.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com