BS protiv protesta! U fokusu borba za ulazak u NATO - Volim Podgoricu

BS protiv protesta! U fokusu borba za ulazak u NATO

Bošnjačka stranka BS neće podržati najavljene proteste Demokratskog fronta DF jer su usmjereni protiv strateških ciljeva naše zemlje i nemaju socijalni karakter već zbunjuju građana i stvaraju pretpostavke za nasilje koje će biti na njihovu štetu, saopšteno je iz te partije.

U Bošnjačkoj stranci smatraju da ulazak Crne Gore u NATO treba da bude u fokusu i da je potrebna što veća promocija ovakvog projekta “koji državi mogu donijeti dugoročnu bezbijednost i ekonomski prosperitet”.

S druge strane, kako navode u toj stranci, protest i vaninstitucionalno djelovanje, kao dozvoljen vid borbe, u ovom trenutku ne donosi ništa novo i ništa dobro.

“Vjerujemo da je Crna Gora na dobrom putu demokratskih procesa koji omogućavaju različite vidove političke prezentacije. Parlament, mediji i sredstva javnog informisanja su dobra prilika da se iznose stavovi političkih partija. Smatramo da se na ulici problemi ne mogu i ne bi trebali rješavati. Sistematska i dugoročna rješenja mogu biti samo plod nadležnih institucija, a nikako proizvod protesta”, saopšteno je iz BS-a.

Bošnjaci smatraju da je organizacija protesta direktno usmjerena protiv strateških ciljeva naše zemlje, a dobrim dijelom i protiv političkih stavova, ted a ne mogu očekivati njihovu podršku.

“Bošnjačka stranka potpuno mirno može dočekati naredne izbore koji nam slijede tokom 2016. godine i to će biti dobra prilika za sve političke organizacije da pokažu svoju snagu i provjere mišljenje gradjana Crne Gore. Do tada, očekujemo da odluka o pristupanju države u NATO savezu dobije svoj potpuni epilogu u Parlamentu koji je simbol izborne volje gradjana”, zaključeno je u sopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com