Milanović: Danas ili sjutra ukidamo mjere na granici sa Srbijom - Volim Podgoricu

Milanović: Danas ili sjutra ukidamo mjere na granici sa Srbijom

Premijer Hrvatske Zoran Milanović najavljuje mogućnost da danas ili sjutra ukine mjere na granici sa Srbijom. Građani sa srpskim pasošima mogu nesmetano, iz okolnih zemalja, da uđu u Hrvatsku, dok je i dalje na snazi zabrana ulaska u Hrvatsku vozilima registovanim u Srbiji.
Zoran Milanović
Milanović najavljuje mogućnost da danas ili sjutra ukine mere na granici sa Srbijom, objavljeno je na Twitter nalogu hrvatske vlade.

Putnički teminali su na graničnom prelazu Batrovci otvoreni u oba smjera, sem što u Hrvatsku mogu ući samo državljani sa srpskim pasošima, dok je i dalje na snazi zabrana ulaska vozilima koja su registrovana na području Srbije.

Na snazi je, takođe, zabrana ulaska teretnim motornim vozilima na ulasku u Hrvatsku na graničnom prelazu Batrovci, sem za teretna vozila koja prevoze kvarljivu robu.

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto poručio je hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću da ostavi i Srbe i Mađare na miru, a državni sekretar u Ministarstvu privrede Miloš Petrović izjavio je danas da u jednostranoj ekonomskoj agresiji Hrvatske prema Srbiji niko nije dobro prošao i da se procjenjuje da tu najmanju štetu ima Srbija, pa EU, a da najveću štetu trpi Hrvatska.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com