Mineral koji otklanja ženske probleme - Volim Podgoricu

Mineral koji otklanja ženske probleme

Možda vam prva stvar na pameti nije to koliko magnezijuma dnevno unosite, ali adekvatna količina ovog esencijalnog minerala iz zelenog povrća može da bude ključna za vaše zdravlje.
Magnezijum može da vas preporodi

Magnezijum može da vas preporodi, Foto: Profimedia.rs

Ukoliko patite od užasnih menstrualnih bolova, lošeg sna ili depresije, magnezijum može da vam pomogne.

Ako patite od ozbiljnih grčeva tokom menstruacije, povećanje unosa magnezijuma može da vam ponudi olakšanje. Medicinski centar Univerziteta Merilend preporučuje 360 miligrama magenzijuma dnevno u toku tri dana prije menstruacije. I dok postoji jako malo medicinskih istraživanja, pojedine žene tvrde da im masiranje stomaka sa malo magnezijumovog ulja pomaže sa grčevima.

Svi koji pate od insomnije, ili se bude letargični, mogu da poboljšaju svoje stanje uz pomoć magnezijuma. U jednoj studiji, odrasli koji su 8 nedelja uzimali magnezijum osjetili su značajno povećanje kvaliteta sna.

Pojedina istraživanja pokazala su da je magnezijum jedan od slabo korišćenih ljekova za ozbiljnu depresiju. Dosadašnji rezultati pokazali su da su osobe koje su obratile pažnju na unos magnezijuma osjetile značajno poboljšanje mentalnog zdravlja.

Preporučena dnevna doza magnezijuma je 800 mg i najviše ga ima u bademima, susamu, sjemenkama suncokreta, smokvama, limunu, jabuci, zelenom povrću, celeru…

(24 sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com