VUČIĆ OČITAO LEKCIJU MILANOVIĆU: Evo šta mu je srpski premijer poručio zbog zatvaranja granica! (INFO) - Volim Podgoricu

VUČIĆ OČITAO LEKCIJU MILANOVIĆU: Evo šta mu je srpski premijer poručio zbog zatvaranja granica! (INFO)

Premijer Srbije je u intervjuu za hrvatski dnevnik istakao da nikada ništa loše nije rekao o nekom narodu, pa tako neće dozvoliti ni da neko drugi na taj način priča o Srbima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u gostovanju u centralnom Dnevniku HRT govorio je o normalizaciji prometa između Hrvatske i Srbije, gdje je najavio da će na sjednici koja je zakazana za 21 čas ispuniti obećanje i ukinuti kontramjeru.

Apsolutno, to je naš posao, to je naše obećanje, građani Hrvatske su dobrodošli u našu zemlju. U 21 sat Vlada Srbije će doneti tu odluku – istakao je on odgovorivši na pitanje da li će Vlada Srbije povući svoje mjere.

Vučić je napomenuo i da Srbija nije ta koja je tjerala ljude da izlaze iz automobila i pješice prelaze granicu  i istakao da u Srbiji jedva čekaju da vidie hrvatske kamione, i robu i građane.

Odluka hrvatske Vlade je dobra, ne bih da komentarišem motive, što su takve odluke donosili, to je na njima, očigledno je da je u Hrvatskoj počela izborna kampanja.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Tanjug/FaH/Daniel Kasap

Aleksandar Vučić nije želio da odgovara na primitivne izjave koje su potekle iz Hrvatske, a takođe je rekao i da ne vidi problem u tome što je razgovarao sa Tomislavom Karamarkom.

Kako nije bio utisak da smo se dogovorili s vama kada su pet i po mjeseci prelazili migranti u Hrvatskoj. Kako to da nismo uveli sankcije Hrvatskoj i Mađarskoj? Hajde da imamo dobre odnose. Dobrodošli ste u Srbiju. Ovo je bila samo jedna loša odluka vaše Vlade – rekao je on, pa dodao:

Mi nikada ne bismo uvodili naše mjere da nije bilo protivpravnih mjera hrvatske Vlade.

Takođe, premijer Srbije je istakao i da je Srbija primila više izbjeglica nego Hrvatska i Mađarska.

Nikakvih tu tajnih planova nema. To su sve besmislice. Molim sve medije u Srbiji da spuste retoriku, ali nemam drugog uticaja na njih.

Na pitanje da li planira sastanak sa premijerom Hrvatske, a i kako komentariše navode medija u Srbiji o čitavoj situaciji, Vučić je rekao:

Uvažena gospođo, ja nemam nikog ko govori umesto mjene. Ja sam lično čuo iz usta Milanovića da govori da je neki narod varvarin. Nemate argument da kažete šta nije tačno o onome što sam rekao za Makedoniju i Horgoš. Nikada neću da odgovorim loše o nekom narodu, a ne možete da izvučete nijednu ružnu riječ od mene o bilo kom u Hrvatskoj, pa tako nisam želio da dozvolim nekom da priča ružno o mojoj državi.

Za kraj je poručio da ne treba praviti neprijatelje tamo gdje ih nema.

(Telegraf.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com