ČUDO: Sa 105 godina pretrčao 100km! - Volim Podgoricu

ČUDO: Sa 105 godina pretrčao 100km!

Hidekiči Mijazaki u trci na 100 metara je 32,64 sekunde sporiji od 76 godina mlađeg svjetskog prvaka Juseina Bolta, ali može se pohvaliti da je najbrži 105-godišnjak na svijetu. Vitalni starac zbog toga je zaradio i nadimak ‘Zlatni Bolt’.

‘Zlatni Bolt’, kako zovu Japanca Hidekičija Mijazakija, trčanjem se počeo baviti tek u svojim 90-ima. Kaže da je ponosan na zdravlje i da će trčati još bar dvije godine

Mijazaki je u trci atletičara starijih od 80 godina oborio rekord za Ginisovu knjigu kao najbrža osoba starija od 105 godina i to samo dan nakon rođendana. Ipak ‘Zlatni Bolt’ nije zadovoljan rezultatima.

“Nisam zadovoljan vremenom. Počeo sam plakati tokom trke jer sam bio prespor. Izgleda da starim” rekao je Mijazaki za AFP nakon trke.

Ipak ne gubi nadu.

“Još sam početnik. Moraću više trenirati”, našalio se i dodao kako je ponosan na svoje zdravlje. Kaže da je prije nekoliko dana bio na pregledu i da je ‘zrav k'o drijen’.

“Možda mi mozak više ne radi kao prije, ali fizički sam u tip-top formi. Nikada nisam imao zdravstvenih problema. Doktori mi se dive. Definitivno mogu trčati još dvije-tri godine” rekao je najbrži 105-godišnjak.

01935ef218cd6b74fedf9f865e29f84e

Mijazaki bi se volio trkati sa Juseinom Boltom, ali usporava ga to što ne čuje pucanj za start. Dvojica trkača već su se trebala sresti kada je Bolt bio u Kjotu, ali Mijazaki je bio zauzet. Zbog toga mu je sada žao.

 

‘Zlatni Bolt’ trčanjem se počeo baviti tek u 90-ima.

“Sve je u snazi volje. Morate nastaviti ići dalje”, zaključio je.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com